Το Skoda Scala Spider concept θα αποκαλυφθεί το καλοκαίρι

To Skoda Scala Spider θα αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι, δείχνοντας πώς η φαντασία των σπουδαστών της Skoda Academy μπορεί να δημιουργεί μία διθέσια cabrio έκδοση του μοντέλου.

Η Skoda διατηρεί μία επαγγελματική σχολή με μεγάλη ιστορία, στην έδρα της στη Mlada Boleslav. Η Skoda Academy ιδρύθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα και σε αυτήν φοιτούν νέοι που ονειρεύονται μία καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε ως σχεδιαστές, είτε ως μηχανικοί είτε σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα τους ενδιαφέρει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σχολής είναι ότι παράλληλα με το θεωρητικό υπόβαθρο των σπουδών, φέρνει τους επαγγελματίες του αύριο σε άμεση επαφή με όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, οι σπουδαστές καλούνται να πάρουν ένα μοντέλο της Skoda από τη γραμμή παραγωγής και, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, να το παρουσιάσουν σε μια άλλη μορφή, δίνοντάς του μία νέα ταυτότητα.

Το φετινό 7ο τέτοιο project, είναι μια ανοικτή έκδοση Spider του Scala. Ήδη από το φθινόπωρο του 2019, συνολικά 31 σπουδαστές αφοσιώθηκαν στη δημιουργία μιας διθέσιας έκδοσης cabrio του hatchback μοντέλου. Μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα, λόγω της πανδημίας, οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να επισπεύσουν την κατασκευή του πρωτότυπου, αν θέλουν να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα αποφοίτησης και να το παρουσιάσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το ανώνυμο – προς το παρόν – concept car των σπουδαστών, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι.