Εκδήλωση του ιδρύματος “StAr” για την οδική ασφάλεια

Ο κ. Μάνος Πετούσης, με τις κυρίες Χριστίνα Σταθάκη και Άννα Λίβα.

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» και η Toyota Ελλάς σε συνεργασία με τον Α.Ο.Κ. διοργάνωσαν εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας για τους μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Με πρωτοβουλία του StAr, χορηγία της Toyota Ελλάς και την πολύτιμη βοήθεια του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην Οδική Ασφάλεια, στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε απασχολήσει πρόσφατα τα ΜΜΕ όταν ένας απόφοιτός του και ένας μαθητής του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Τότε μαθεύτηκε ότι μέσα στο προαύλιο υπάρχει μια κατασκευή στη μνήμη των 8 μαθητών του που χάθηκαν στην άσφαλτο τα τελευταία χρόνια.

Το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια αμέσως κινητοποίησε μια σειρά ενεργειών ώστε να πάρει άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στην Οδική Ασφάλεια. Η βοήθεια και η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. ήταν καταλυτική, όπως και η έκτακτη χορηγία από την Toyota Ελλάς, η οποία για άλλη μια φορά υποστηρίζει το StAr και τις εκδηλώσεις του.

«Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία.» είπε η Χριστίνα Σταθάκη, Πρόεδρος του StAr. «Επικοινώνησα με την Toyota Ελλάς η οποία προσέφερε την υποστήριξη της και με τον ΑΟΚ, που απάντησε αμέσως θετικά και έκανε τις πρώτες επαφές με το ΕΠΑΛ. Προσωπικά, ως οδηγός αγώνων από την ηλικία τους, μπορώ να καταλάβω πολύ καλά την ανάγκη εκτόνωσης και την αγάπη των παιδιών στην ταχύτητα. Και να τους εξηγήσω την επικινδυνότητα της οδήγησης χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας, με μεγάλες ταχύτητες ή υπό την επήρεια αλκοόλ. Σήμερα κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κύριοι Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του ΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών.