Περισσότερα για το Subaru BRZ tS

20 Αυγούστου 2013           

Μια αναβαθμισμένη έκδοση του πισωκίνητου BRZ ανακοίνωσε πρόσφατα η Subaru, διανθισμένη με στοιχεία που βελτιώνουν την οδική του συμπεριφορά. Το μοντέλο με την ονομασία BRZ tS έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα του στην Ιαπωνία και τώρα έχουμε όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες.

Όλα ξεκίνησαν με τη Subaru να δείχνει λεπτομέρειες του BRZ tS με τα λογότυπα STi, ωστόσο αντί για μια ισχυρότερη έκδοση το μοντέλο είναι βελτιωμένο στους τομείς της οδικής συμπεριφοράς με εξαρτήματα από την STi. Με άλλα λόγια έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς εκτός από τον δίλιτρο boxer κινητήρα, ο οποίος και παραμένει στους 200 ίππους. Δυο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες, η Subaru BRZ tS και η Subaru BRZ tS GT και θα κυκλοφορήσουν συνολικά σε 500 μονάδες αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

Οι βελτιώσεις τους αφορούν σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την οδική συμπεριφορά. Έτσι συναντούμε ένα νέο εμπρός σπόιλερ και πλευρικά μαρσπιέ, ενισχυμένο άξονα μετάδοσης, ελαφριές ζάντες 18΄΄ της BBS σε συνδυασμό με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, 4-πίστονες δαγκάνες φρένων εμπρός της Brembo, βελτιώσεις στον πίσω άξονα της ανάρτησης, νέα αμορτισέρ και ελατήρια εξελιγμένα από την STi, μπάρες θόλων, νέο τελικό εξάτμισης για πιο σπορ ήχο και νέα ρύθμιση στο σύστημα ευστάθειας VDC. Στιλιστικά υπάρχει νέα γρίλια στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ εσωτερικά το λογότυπο STi δεσπόζει στο ταχύμετρο, στον επιλογέα, στο start button του κινητήρα και στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Ακόμη οι επενδύσεις των καθισμάτων και των ταπετσαριών είναι σε γκρι alcantara.

Από την άλλη, η έκδοση tS με το πακέτο GT επικεντρώνεται περισσότερο σε χρήση πίστας. Γι αυτό το λόγο περιλαμβάνει επιπρόσθετα μια μεγάλη πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα (σχεδιασμένη από την STi) ρυθμιζόμενη σε δύο γωνίες, μαύρες ζάντες της BBS και Recaro καθίσματα στο εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:
Πρεμιέρα στην Ιαπωνία για το Subaru BRZ tS Concept
Ευρωπαϊκή απόβαση για το Subaru WRX Concept
Ολική επαναφορά για τη Subaru στην Ελλάδα