Ιάπωνες κατασκευαστές εξελίσσουν συστήματα επικοινωνίας οχημάτων 

Οι εταιρείες Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota και Mazda συμφώνησαν στην από κοινού ανάπτυξη, προώθηση και κοινή χρήση τεχνικών προδιαγραφών σε συσκευές και συστήματα επικοινωνίας που θα φιλοξενούνται σε οχήματα επόμενης γενιάς.

Στόχος αυτής της συνεργασίας των Ιαπώνων κατασκευαστών αυτοκινήτου, είναι η δημιουργία μιας πιο ελκυστικής πρότασης σε θέματα υπηρεσιών, ώστε να παρέχονται πιο άμεσες, πιο ασφαλείς και πιο εύκολες στη χρήση, υπηρεσίες δικτύωσης. Το πρόγραμμα CASE (Connected, Autonomous/Automated, Shared, and Electric), το οποίο προκαλεί σημαντικούς μετασχηματισμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνει ταχύτατη εξέλιξη στον τομέα της δικτύωσης σε σχέση με τις παραμέτρους των επικοινωνιών και της τεχνολογία. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν, ανεξάρτητα ο καθένας, συσκευές επικοινωνίας αυτοκινήτων. Κάθε εταιρεία υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση και αντίστοιχα δαπανά ξεχωριστά σημαντικούς πόρους.

Τοποθετώντας εξελιγμένες συσκευές επικοινωνίας στα αυτοκίνητα, επιτυγχάνουν μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτερη εξέλιξη στα συστήματα επικοινωνίας οχημάτων. Η κάθε εταιρεία μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών. Αυτή τη στιγμή, οι Suzuki, Subaru, Daihatsu και Mazda, αφού ενσωματώνουν τις τεχνολογίες δικτύωσης τους πάνω σε αυτές που ανέπτυξε η Toyota, θα κατασκευάσουν από κοινού συστήματα δικτυωμένων αυτοκινήτων επόμενης γενιάς, με κοινές προδιαγραφές σύνδεσης των οχημάτων.

Συνολικά και οι 5 εταιρίες θα εξετάσουν ανοιχτά τη συνεργασία με άλλους, παρόμοιας αντίληψης, κατασκευαστές, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να αναπτύξουν υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και επιλύουν κοινωνικά προβλήματα.