Η Team Lotus αγοράζει την Caterham και το γιορτάζει με ειδική έκδοση του Seven

27 Απριλίου 2011 |


Η Team Lotus Enterprise ανακοίνωσε πως εξαγόρασε τη βρετανική Caterham Cars και πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε έβγαλε μια νέα ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του θρυλικού Seven.

Η νέα Caterham αποκτά αέρα από τη Formula 1, καθώς οι άνθρωποι πίσω από την Team Lotus θα βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη της μάρκας και των μοντέλων της. Η εταιρία ανακοίνωσε πως εκτός από την εξέλιξη του Seven, έχουμε να περιμένουμε μια νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν νέα μοντέλα, όλα στη φιλοσοφία του “less is more”. Κι επειδή “ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”, πίσω από τη νέα Caterham παραμένει ο Ansar Ali (Managing Director) και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν οι υπέυθυνοι δημιουργίας του εκπληκτικού Superlight R500 αλλά και του εντυπωσιακού πρωτότυπου SP/300.R.


Caterham Seven Team Lotus Special Edition
Με αφορμή λοιπόν την απόκτηση της Caterham Cars, γεννήθηκε το Caterham Seven Team Lotus Special Edition, το οποίο στην ουσία είναι ένα πακέτο αναβάθμισης για όλες τις εκδόσεις του κορυφαίου Seven Superlight R500 των 263 ίππων! Μόλις 25 τέτοια πακέτα θα κατασκευαστούν για την αγορά της Βρετανίας και επιπλέον 25 θα μοιραστούν στις ισχυρότερες αγορές για την Caterham ανα τον κόσμο. Το “πακέτο” αυτό κοστίζει επιπλέον 3.000 λίρες και περιλαμβάνει:

  • ειδική βαφή σε χρώμα πράσινο-κίτρινο στα πρότυπα της Team Lotus
  • ειδική πλακέτα στο εσωτερικό με τις υπογραφές των οδηγών της Team Lotus F1, Jarno Trulli και Heikki Kovalainen
  • 1 βιβλίο με την ιστορία του Seven υπογεγραμμένο από τον αρχισχεδιαστή της Team Lotus F1, Mike Gascoyne
  • 1 πρόσκληση σε μια ειδική ξενάγηση στο εργοστάσιο της Team Lotus F1 στο Norfolk


Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες δείτε στο www.caterham.co.uk.