Ελληνική οικογένεια κάνει το γύρο του κόσμου με ένα IVECO

H επίσημη αντιπροσωπεία της IVECO στην Ελλάδα, ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του ειδικά διασκευασμένου IVECO της ελληνικής αποστολής "TheWorldOffroad", που ξεκινά για το γύρο του κόσμου.

Το “TheWorldOffroad” είναι ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου και φωτογράφος Άκης Τεμπερίδης, μαζί με τη σύντροφό του Βούλα Νέτου και την 7χρονη κόρη τους, είναι η πρώτη οικογένεια από την Ελλάδα που επιχειρεί να κάνει το γύρο του κόσμου. Και για όχημά τους επέλεξαν ένα ειδικά διασκευασμένο IVECO VM90 4×4. Πρόκειται για το δεύτερο TheWorldOffroad καθώς από το 2007 έως το 2010, ο Άκης και η Βούλα έκαναν ήδη το γύρο του κόσμου με άλλο 4Χ4 όχημα. Ήταν ένα επικό ταξίδι 167.000 χιλιομέτρων από 66 χώρες και στις πέντε ηπείρους, το οποίο διήρκεσε 1.234 ημέρες.

Η τεχνική υποστήριξη της ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι πολύ σημαντική για εμάς ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως στην κεντρική Ασία όπου θα βρεθούμε τους επόμενους μήνες. Η φροντίδα του αυτοκινήτου από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της εταιρίας στην Αθήνα και η άτυπη εκπαίδευση που μας πρόσφεραν, μας χαρίζει ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και μας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Το IVECO VM90 της αποστολής “TheWorldOffroad” φιλοξενήθηκε για μία εβδομάδα στο κεντρικό συνεργείο της ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Αθήνα, για εξονυχιστικό, πλήρη έλεγχο και για περιοδική συντήρηση, που περιλάμβανε προληπτική αντικατάσταση ιμάντων, λιπαντικών και φίλτρων κινητήρα, καθώς και βαλβολίνων στο κιβώτιο και στο σύστημα μετάδοσης. Επίσης, ο κινητήρας λύθηκε τελείως, ελέγχθηκε σε βάθος και συναρμολογήθηκε, αφού αντικαταστάθηκαν προληπτικά τα κουζινέτα στροφάλου, ο ιμάντας χρονισμού και μία τσιμούχα του μπλοκ που παρουσίασε μικρή διαρροή. Τέλος, αντικαταστάθηκαν μπαλάκια και σινεμπλόκ, στην μπροστινή ανάρτηση τα ημιαξόνια και τα υλικά τριβής στα φρένα.

Περισσότερα για τo “TheWorldOffroad” μπορείτε να διαβάσετε στον επίσημο ιστότοπο της αποστολής www.theworldoffroad.com. Τελευταία νέα μαζί με συναρπαστικές φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της αποστολής στο facebook πληκτρολογώντας @theworldoffroad.

Φωτογραφίες: Άκης Τεμπερίδης | TheWoldOffroad