Η Nissan συνεργάστηκε με την Italdesign για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο βασισμένο στο GT-R NISMO, με αφορμή την 50η επέτειο του GT-R το 2019 και της Italdesign, το 2018.

επιτυχία που ακολούθησε στους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, οδήγησε τη Nissan και την Italdesign στην απόφαση να ξεκινήσουν την παραγωγή της εμπορικής έκδοσης, σε μια περιορισμένη σειρά 50 αυτοκινήτων. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους τυχερούς πελάτες στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021.

Το GT-R50 από την Italdesign κινείται με τον συναρμολογημένο στο χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση έχει τροποποιηθεί από την NISMO και αποδίδει 720 ίππους με 780 Nm ροπής. Η αγοραστική ζήτηση για την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου είναι υψηλή, καθώς έχει ληφθεί ένας σημαντικός αριθμός προκαταβολών, με τους εν δυνάμει ιδιοκτήτες να βρίσκονται στη διαδικασία εξατομίκευσης των αυτοκινήτων τους. Αυτό θα κάνει την ήδη περιορισμένη έκδοση του μοντέλου, ακόμα πιο ελκυστική για τους συλλέκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων που είναι ακόμα “ανοικτά” στο βιβλίο παραγγελιών.

Όσοι ενδιαφέρονται για το GT-R50 από την Italdesign μπορούν να επισκεφθούν το www.GT-R50.nissan ή να επικοινωνήσουν με την Italdesign απευθείας στο aporta.gtr50@italdesign.com.