Αυτό είναι το 1ο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

Nissan LEAF taxi

Το πρώτο ταξί Nissan LEAF κυκλοφορεί στην Αθήνα. Είναι ένα μοντέλο με την μπαταρία των 62Kwh που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο της μετακίνησης στη χώρα μας.

Το ταξί Nissan LEAF απέκτησε η Taxiplon και είναι ένα μοντέλο που προσφέρει αυτονομία έως 528 χλμ αλλά κυρίως μηδενικούς ρύπους. Θυμίζουμε ότι το ισχυρό LEAF e+ αποδίδει 160KW (217 hp) και ροπή 340 Nm, κάνοντας έτσι το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα διαθέτει πολλές τεχνολογίες, όπως το e-Pedal που επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο τρόπο και κυρίως με ένα μόλις πεντάλ. Ωστόσο, το συμβατικό πεντάλ φρένου υπάρχει και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις πέδησης.

Η συνεργασία της Nissan και της Taxiplon φέρνει το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, πρωτοπορώντας με τη χρήση ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές διαδρομές του επιβατικού κοινού και κάνοντας τις μετακινήσεις πιο φιλικές για το περιβάλλον. H Taxiplon, φέρνει σε επαφή το επιβατικό κοινό με τον επαγγελματία οδηγό ταξί μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής για smartphones που απλοποιεί την αναζήτηση ταξί σε όλη την Ελλάδα.

Nissan LEAF taxi