Τα παιδιά ζωγραφίζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους

Ο δημιουργικός θεσμός «Toyota Dream Car Contest» ξεκινάει για 16η χρονιά. Σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής η Toyota καλεί τα παιδιά να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Πώς φαντάζονται τα παιδιά το ιδανικό αυτοκίνητο; Μπορεί να έχει φτερά, να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, να επιπλέει στο νερό ή να ταξιδεύει στον χρόνο, με τη φαντασία να μην έχει όρια! Εδώ και 16 χρόνια, μέσα από τον διαγωνισμό της Toyota, τα παιδιά έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους το αυτοκίνητο των ονείρων τους και να συναρπάσουν με τις δημιουργίες τους μικρούς και μεγάλους.

Από τις 15 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2023, επίδοξοι μικροί ζωγράφοι από την Ελλάδα μπορούν να πάρουν μέρος στον ελληνικό διαγωνισμό «Toyota Dream Car Contest» που διοργανώνει η Toyota Ελλάς και να διεκδικήσουν ένα από τα τρία βραβεία που δίνονται σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες: παιδιά έως και 7 ετών, παιδιά από 8 έως 11 ετών και παιδιά από 12 έως 15 ετών. Οι τρεις νικητές της κάθε κατηγορίας που θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή, θα κερδίσουν ένα υπέροχο δώρο.

Σε επόμενο στάδιο, οι ζωγραφιές των 9 νικητών που θα διακριθούν στον ελληνικό διαγωνισμό, θα διαγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο με τις ζωγραφιές των νικητών των υπόλοιπων χωρών, διεκδικώντας ένα από τα χρηματικά έπαθλα.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Toyota είναι η όρεξη για δημιουργία. Σε ένα χαρτί Α3 ή Α4, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν το δικό τους ονειρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας υλικά, όπως ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές ή ακόμα και να το σχεδιάσουν στον υπολογιστή. Οι συμμετέχοντες καλούνται να βουτήξουν τα πινέλα τους βαθιά στη φαντασία τους, να βάλουν χρώμα και να δημιουργήσουν το ιδανικό τους αυτοκίνητο, έτσι ακριβώς όπως το ονειρεύονται. Και ποιος ξέρει; Μπορεί και να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά αυτοκινήτων!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις, καθώς και τη φόρμα συμμετοχής δείτε εδώ.