Toyota FT-86 II Concept [+video]

2 Μαρτίου 2011


Στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του βρίσκεται το νέο coupe της Toyota, το οποίο αναμένεται να τονίσει το σπορ χαρακτήρα της μάρκας που ξεθώριασε τα τελευταία χρόνια. Με 2-λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα boxer, πίσω κίνηση και σχεδίαση που άνετα θα μπορούσε να ταιριάζει σε αντικαταστάτη της Supra, το FT-86 έρχεται μέσα στο 2012.

Οι αλλαγές που φέρει η δεύτερη γενιά του concept κάνουν το πρώτο FT-86 να δείχνει αδιάφορο! Νέα γραμμή οροφής, έντονες νευρώσεις στο καπό, διογκωμένοι θόλοι τροχών, αιχμηρά φώτα, πίσω διαχύτης και πολλές εντυπωσιακές μικρότερες λεπτομέρειες συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο που κάνει ξεκάθαρο ένα πράγμα: αυτό το Toyota είναι φτιαγμένο για απόλαυση! Τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως θα έχει έναν ατμοσφαιρικό, επίπεδο κινητήρα 2,0 λτ. της Subaru σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου έχουν διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, κατεβάζοντας σημαντικά το κέντρο βάρους, ενώ ο οδηγός θα έχει στην επιλογή του μια σειρά από διακόπτες που θα επιτρέπουν διαφορετικές ρυθμίσεις, ανάλογα με τις ορέξεις του.

Και στο Gran Turismo 5
Τα νέα ωστόσο δε σταματούν εδώ. Οι φίλοι του δημοφιλούς Gran Turismo 5 ήδη έχουν γνωρίσει το πρώτο FT-86 Concept (σε 2 εκδόσεις) στον ψηφιακό κόσμο του Playstation 3. Τώρα, η Toyota λανσάρει ένα νέο video με το FT-86 II να δίνει το παρόν στο δημοφιλές racing game. Παραμένει άγνωστο αν το νέο concept θα προστεθεί στη λίστα αυτοκινήτων του GT5.

Διαβάστε ακόμη:
Το πρώτο Toyota FT-86 Concept του 2009