Η Toyota ανακοινώνει πως οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει για το εκρηκτικό GR Yaris. Θυμίζουμε πως η ειδική έκδοση του Yaris, σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της Toyota στην κατηγορία των “rally-replica”, αντανακλώντας μνήμες από τη θρυλική Celica GT-FOUR.

Όποιος θέλει να μπει στη λίστα των πρώτων ανθρώπων που θα αποκτήσουν το Toyota GR Yaris, πλέον μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασία προ-παραγγελίας. Η διαδικασία ανοίγει από σήμερα 5 Μαρτίου σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα ή να απευθυνθούν σε έναν τοπικό ντήλερ Toyota. Με αυτή τη διαδικασία μπαίνουν σε προτεραιότητα, καθώς και θα είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν ένα GR Υaris στα τέλη του 2020.

Toyota GR Yaris

GR Yaris με 261 ίππους

Εξελιγμένο από την Toyota Gazoo Racing σε συνεργασία με την Tommi Mäkinen Racing, το GR Υaris τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του νέου Yaris. Κάτω από το καπό, ο 3-κύλινδρος turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 261 ίππους και είναι σε θέση να προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/σε λιγότερο από 5,5 δευτερόλεπτα. Η οδική συμπεριφορά του μοντέλου ενισχύεται από το δυναμικό πλαίσιο, τη συνολικά ελαφρωμένη κατασκευή και βεβαίως το “έξυπνο” σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR. Μάλιστα η Gazoo Racing μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας της από την εμπλοκή της Toyota στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ WRC.

Το GR Yaris θα λανσαριστεί σε μία πλήρη έκδοση εξοπλισμού, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν και δύο προαιρετικά πακέτα, Circuit και Convenience. Το ένα θα προσφέρει περισσότερο δυναμισμό και καλύτερες επιδόσεις σε μια πίστα, ενώ το δεύτερο μια πιο ραφιναρισμένη συμπεριφορά για μικτή χρήση επιδόσεων και άνεσης.

Η αρχική τιμή του “καυτού” Yaris στη Γερμανία έχει οριστεί στις 33.200€.

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris, στην αγορά το 2020