Μια πρώτη ματιά στο επόμενο αγωνιστικό GR Yaris WRC μας δίνει η Toyota μέσα από το επίσημο παιχνίδι του θεσμού, το WRC 9.

H Toyota Motor Europe σε συνεργασία με τη NACON ανακοινώνει ότι η πρεμιέρα του αγωνιστικού Toyota GR Yaris Rally Concept θα γίνει το Δεκέμβριο μέσα από το δημοφιλές racing game WRC 9. Το πρωτότυπο που θα αποτελέσει το concept για το επόμενο Yaris WRC, θα έρθει μαζί με την επόμενη αναβάθμιση του παιχνιδιού. Το πραγματικό Toyota GR Yaris Rally Concept βασίζεται στην έκδοση δρόμου του νέου GR Yaris, το οποίο για πολλούς αποτελεί το καλύτερο μοντέλο αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των hot-hatch.

To Toyota GR Yaris είναι “γενημένο από το WRC”, οπότε η Toyota και η NACON συνεργάστηκαν για να φέρουν αυτό το νέο μοντέλο στο παιχνίδι WRC 9. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η αποκάλυψη του πραγματικού GR Yaris World Rally Car, ωστόσο μέσα από την πλατφόρμα του WRC 9 η Toyota μας δίνει μια πρώτη ματιά στο μέλλον της στους αγώνες.

Η Toyota φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή εποχή, αφού μόλις πρόσφατα το “δρομίσιο” GR Yaris ήρθε μέσω update και στο δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo Sport. Έτσι πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να οδηγήσουν το μοντέλο, κάνοντας χρήση τα εξαιρετικά γραφικά και βεβαίως τους μηχανισμούς εξομοίωσης στο Playstation.

Θυμίζουμε πως το Toyota GR Yaris χρησιμοποιεί τον ισχυρότερο 3-κύλινδρο κινητήρα σήμερα στον κόσμο, αποδίδοντας 261 ίππους. Μάλιστα, όλα τα τμήματα του κινητήρα έχουν σχεδιαστεί ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές αγωνιστικών αυτοκινήτων R2. Είναι βεβαίως τετρακίνητο, με ενεργά διαφορικά Torsen για πλήρη έλεγχο της κατανομής της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Το GR Yaris διατίθεται στην ελληνική αγορά σε τιμές από 42.670 ευρώ.

Το Toyota GR Yaris από 42.670€. Δες γιατί ΔΕΝ είναι ακριβό!