Τρία βραβεία για την Kia στο διαγωνισμό iF Awards 2018

Η Kia Motors κατέκτησε τις 3 πρώτες θέσεις στα βραβεία 2018 «iF design», ενισχύοντας τη φήμη της μάρκας για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της.

Kia iF Awards 2018

Το νέο Kia Stinger fastback sedan με το δυναμικό σχεδιασμό του, το Stonic το πιο εμπνευσμένο crossover με στυλ SUV και το μικρό αυτοκίνητο πόλης Picanto, διακρίθηκαν στην κατηγορία “Product Design” των IF Awards 2018. Φέτος είναι η δεύτερη σε συνέχεια χρονιά κατά την οποία η Kia κερδίζει τρία βραβεία iF Awards. Έτσι αυξάνει στα 15 το συνολικό αριθμό των βραβείων της.

Kia Stinger

Το Stinger σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό Gran Turismo με ένα ευρύχωρο και ευχάριστο σχεδιαστικά εσωτερικό. Εμπνευσμένο από τα μεγάλα tourers της δεκαετίας του ’70, το Stinger διαθέτει κομψές αναλογίες fastback και πολύ δυναμικές πλευρικές γραμμές.

Kia Stonic

Σχεδιασμένο επίσης στη Φρανκφούρτη, το Stonic, το πρωτοποριακό κόμπακτ crossover της Kia, προσφέρει εντυπωσιακή και τολμηρή εξωτερική σχεδίαση με περιπετειώδες στυλ SUV. Διαθέτει μοντέρνο εσωτερικό με προηγμένη τεχνολογία και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης σε συνδυασμό με μια ευρεία επιλογή συνδυασμού χρωμάτων.

Kia Picanto

Η τρίτη γενιά του Picanto επιδεικνύει ένα νεανικό και ευχάριστο χαρακτήρα στην κατηγορία Α. Διαθέτει νέο ξεχωριστό σχεδιασμό και υψηλής ποιότητας καμπίνα τελευταίας τεχνολογίας, με τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, ο έξυπνος σχεδιασμός του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Τα βραβεία σχεδιασμού iF award

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το 1953 στις εκθέσεις προϊόντων της «Formgerechte Industrieerzeugnisse» (Good Industrial Design) που πραγματοποιούνται στο Hannover Messe. Είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδίου στον κόσμο. Το 2018, εταιρείες από 54 χώρες υπέβαλαν 6.402 προϊόντα για να κριθούν από την ανεξάρτητη διεθνή κριτική επιτροπή 63 εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού. Η επίσημη τελετή παρουσίασης για τα βραβεία σχεδιασμού 2018 iF θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2018 στο Μόναχο.