Το Race of Champions 2020 θα διεξαχθεί ψηφιακά!

Race of Champions 2020

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Race of Champions (ROC) θα γίνει ως virtual αγώνας και όχι πραγματικός, στα πλαίσια μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρωταθλητές από τα FIA World Rally & Rallycross Champion, Formula E, GP2 και DTM θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε ένα Virtual Race Of Champions. Η γιορτή του motorsport θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου 2020 και θα μεταδοθεί σε live stream από τα κανάλια σε Youtube και Facebook.

Η ψηφιακή διοργάνωση θα περιλαμβάνει εικονική πίστα με άσφαλτο και χώμα όπως η αυθεντική πίστα στις Κανάριους Νήσους αλλά και στο Wembley Stadium του Λονδίνου. Στον αγώνα θα συμμετέχουν οδηγοί όπως ο πρωταθλητής WRC και Rallycross Petter Solberg, ο πιλότος της Mercedes Formula E Stoffel Vandoorne και ο πρωταθλητής DTM Rene Rast. Μαζί τους και άλλοι οδηγοί από το παγκόσμιο στερέωμα του motorsport, σε ένα ιστορικής σημασίας virtual event λόγω Covic-19.

Η φετινή διοργάνωση του Race of Champions θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Motorsport Games. Μάλιστα θα έχει αντίστοιχη δομή με το πραγματικό event. Οι οδηγοί θα τρέξουν από εξομοιωτή, με ίδια αυτοκίνητα και σε διαδρομές επνευσμένες από την πλούσια ιστορία του ROC.

Δείτε το trailer του Race Of Champions Virtual 2020

Στις 13-14 Ιουνίου και ο ψηφιακός 24ος του Le Mans

Μπορεί ο αληθινός αγώνας 24h Le Mans να έχει αναβληθεί για το Σεπτέμβριο λόγω κορωνοϊού, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου θα υπάρξει αγώνας. Στο ψηφιακό σιρκουί Sarthe, επαγγελματίες οδηγοί αγώνων και γνωστοί gamers θα αγωνιστούν στο 24 Hours of Le Mans Virtual. Μια κοινή διοργάνωση της FIA, του Automobile Club de l’Ouest και της Motorsport Games. Στον virtual αγώνα θα εκκινήσουν 50 αυτοκίνητα.