Το Volkswagen Arteon είναι ο αντικαταστάτης του CC

Αυτό είναι το σχέδιο του Volkswagen Arteon,  το πολυτελές σεντάν που θα αντικαταστήσει το δημοφιλές CC και θα τοποθετεί εξοπλιστικά και τιμολογιακά ένα σκαλί επάνω από το Passat. Θα το δούμε στην τελική μορφή το Μάρτιο του 2017, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Arteon προκύπτει από τις λέξεις “Art” -που αφορά στη σχεδίαση- και “Eon”. Η κατάληξη “Eon” θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον, αφού η Volkswagen στοχεύει να τη χρησιμοποιήσει σε όλα τα premium μοντέλα που θα ακολουθήσουν.
Αυτό που θα καταφέρει καλύτερα το Arteon σε σύγκριση με το CC, είναι το ότι θα παραμείνει το ίδιο σπορτίφ στο μάτι ωστόσο χωρίς τους συμβιβασμούς. Έτσι λοιπόν είναι επιβεβαιωμένο ότι θα έχει αντίστοιχο παρουσιαστικό με πόρτες χωρίς πλαίσια παραθύρων αλλά μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ από το CC.
Είναι πολύ πιθανόν το Volkswagen Arteon να υιοθετήσει και μερικές από τις κορυφαίες τεχνολογίες του ομίλου, όπως για παράδειγμα οι προβολείς LED Matrix με δυναμικά φλας όπως στα μεγάλα Audi, αλλά και πλούσιο εσωτερικό με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας στη θέση του συμβατικού πίνακα οργάνων.