Κορυφαίο σε ασφάλεια το Volkswagen Arteon

Την υψηλότερη βαθμολογία έως τώρα που έχει σημειώσει μοντέλο της κατηγορίας στην προστασία των πεζών, πέτυχε το νέο Volkswagen Arteon. Το πολυτελές τετράθυρο coupe αξιολογήθηκε από τον Euro NCAP και πέρασε με άριστα όλες τις δοκιμασίες πρόσκρουσης.
Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός που αξιολογεί την προστασία που παρέχουν τα νέα επιβατικά μοντέλα, απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του των 5 αστεριών. Η διάκριση αυτή δεν επισφραγίζει απλά την υψηλή προστασία για τους ενήλικες και τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα Arteon, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης που είναι στάνταρ. Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το Arteon αναδείχθηκε ως το πολυτελές μοντέλο με την υψηλότερη επίδοση στην προστασία των πεζών, με την επιτυχία αυτή να οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης (emergency braking) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του.
Η συνολική αξιολόγηση των 5 αστέρων διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις δοκιμές. Στην προστασία ενηλίκων το νέο gran turismo της Volkswagen πέτυχε μία επίδοση στο 96% του μέγιστης δυνατής, όταν στην προστασία των παιδιών το ποσοστό αυτό ήταν εξίσου υψηλό αγγίζοντας το 85%. Η πολύ υψηλή επίδοση του 85% στην προστασία των πεζών οφείλεται εν μέρει στον πετυχημένο συνδυασμό και λειτουργία του στάνταρ συστήματος αυτόνομης πέδησης και στην προστασία για τους πεζούς. Στην προστασία που προσφέρουν τα συστήματα υποβοήθησης το Arteon σημείωσε μία ακόμη υψηλή επίδοση (82%), χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το Front Assist και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (preCrash), την υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, το Adaptive cruise control και το νέας γενιάς ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).
Το νέο Arteon ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά θέτοντας νέα δεδομένα στην πολυτελή κατηγορία. Οι τιμές του διαμορφώνονται από 39.900 ευρώ για την έκδοση με το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 TSI με ισχύ 150 ίππων.
Το Volkswagen Arteon διατίθεται στην Ελλάδα σε τιμές από 39.900 ευρώ.