Η Volkswagen φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα της

Η Volkswagen παρουσιάζει τη νέα δυνατότητα ενσωμάτωσης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT στα αυτοκίνητα του ομίλου.

Στη CES 2024, την κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η Volkswagen παρουσίασε τα πρώτα αυτοκίνητα που διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το Cerence Chat Pro που προέρχεται από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια έξυπνη ενσωμάτωση του ChatGPT. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει – από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 – το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα παραγωγής.

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στα μοντέλα ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, στα νέα Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf. Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της Volkswagen, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες στις απαντήσεις / ερωτήσεις που υπερβαίνουν αυτό το πλαίσιο των συνεχώς διευρυμένων δυνατοτήτων της. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτίζοντας τις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ερωτήσεις, αλληλοεπιδρώντας σε διαισθητική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα – με ασφάλεια και ανέπαφα. Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων.

Είναι τελικά αυτό το μέλλον; #skynet