Φθηνότερα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen

Η Volkswagen παρουσιάζει το “e-bonus”, μία έκπτωση ειδικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, με ισχύ μέχρι τέλος Νοεμβρίου και όφελος έως 4.000 ευρώ.

Volkswagen e-Golf

Η Volkswagen κάνει την απόκτηση ενός ηλεκτρικού μοντέλου της ακόμη πιο εύκολη. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου, η ελληνική εισαγωγική εταιρία, Kosmocar-Volkswagen, προσφέρει το e-Golf και το νέο e-up! με “e-bonus”. Πρόκειται για ένα σημαντικό οικονομικό όφελος στην τιμή των δύο μοντέλων, που τα καθιστά πιο προσιτά από ποτέ.

Πόσο είναι το e-bonus;

Το νέο Volkswagen e-up! με αυτονομία αυξημένη στα 260 χιλιόμετρα, έχει e-bonus ύψους 3.000 €, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής να διαμορφώνεται στα 20.300 €. Πολύ προσιτή για ηλεκτρικό μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Από την άλλη, το e-Golf επωφελείται από e-bonus 4.000 €, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 30.200 €. Με αυτονομία στα 316 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο, το e-Golf αποτελεί πλέον μία προσιτή και ολοκληρωμένη πρόταση για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου, σύγχρονης τεχνολογίας, που τους προσφέρουν μεγάλες αυτονομίες ενώ την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζονται από μικρούς χρόνους φόρτισης. Το e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 32,3 kWh, που του προσδίδει σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW) φορτίζει κατά 80% σε μόλις 60 λεπτά, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ.. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-Golf έχει χωρητικότητα 35,8 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 316 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο ή 232 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο (κατά WLTP). Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε 45 λεπτά της ώρας.

Οι μπαταρίες και των δύο μοντέλων καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Τέλος, σημαντικό ότι τόσο το e-up! όσο και το e-Golf είναι εξοπλισμένα με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen.