Ρεκόρ για το ηλεκτρικό Volkswagen ID.R στην Κίνα

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.R γράφει ρεκόρ 7:38.585 στο Tianmen Mountain της Κίνας, με τον Romain Dumas στο τιμόνι να δαμάζει τις 99 φουρκέτες.

Μια διαφορετική επίδοση στο όριο σημείωσε το Volkswagen ID.R, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ στην εξαιρετικά στενή ανάβαση προς το Heaven’s Gate, γνωστό ως Tianmen Mountain, της Κίνας. Ο Romain Dumas έκανε τη διαδρομή των σχεδόν 11 χλμ. με τις 99 πολύ κλειστές στροφές, σε χρόνο 7:38.585. Αυτή είναι η ταχύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί έως σήμερα στη συγκεκριμένη διαδρομή. Το ID.R κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν συνολικά ισχύ 500 kW (680ps).

Μαζί με το Heaven’s Gate, πλέον το ID.R είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Pikes Peak των ΗΠΑ, στο βρετανικό Goodwood Festival of Speed και κάτοχος του ηλεκτρικού ρεκόρ στο θρυλικό Nürburgring-Nordschleife της Γερμανίας. Στόχος της Volkswagen είναι να καλωσορίσει μέσω του αγωνιστικού πρωτότυπου τη νέα πλήρως ηλεκτρική οικογένεια αυτοκινήτων ID. Μάλιστα, το ID.3, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα αυτής της σειράς θα αποκαλυφθεί πλήρως σε μερικές ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.