Η Volvo εξαγοράζει την Polestar

Η Volvo Cars ανακοινώνει την εξαγορά του 100% των μετοχών της Polestar, της επίσης σουηδικής εταιρείας αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και βελτιώσεων. Η εξαγορά περιλαμβάνει και το εμπορικό σήμα της Polestar, με τη Volvo να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ονομασία Polestar για όλα τα μοντέλα της υψηλών επιδόσεων.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Polestar να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον την υβριδική τεχνολογία (Twin Engine) που έχει αναπτύξει η Volvo, για τη δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η Volvo και η Polestar έχουν μία πολύ μεγάλη κοινή ιστορία αφού συνεργάζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1996 και έχουν παρουσιάσει πρόσφατα εκδόσεις Polestar πολύ επιτυχημένων μοντέλων της Volvo.
Τα Volvo S60 Polestar και V60 Polestar διαθέτουν ένα εξελιγμένο από την Polestar σασί και χρησιμοποιούν κινητήρα Τ6 ισχύος 350 ίππων, που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα. Τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούν δήγμα γραφής της συνεργασίας Volvo και Polestar στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου επιδόσεων, ενώ η μάρκα διαθέτει στην αγορά και βελτιωτικά κιτ αναβάθμισης για σχεδόν ολόκληρη τη γκάμα Volvo, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή και στην Ελλάδα.