Νέο Volvo V60: Διαθέσιμο στην Ελλάδα (+τιμές)

Το νέο Volvo V60 ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά. Το σουηδικό station wagon υιοθετεί σχεδίαση με χαρακτήρα, άφθονους χώρους, δυναμική συμπεριφορά και κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Volvo V60

Το νέο Volvo V60 είναι ένα premium wagon. Ένα πολυτελές μοντέλο με χώρους, design και τεχνολογία αιχμής. Το νέο V60 εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90. Κάτω από την κομψή σιλουέτα του βρίσκεται ένα καλά μελετημένο πλαίσιο. Η ανάρτησή περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξη integral link πίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης. Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες, ενώ τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, γνωστά από τα κορυφαία μοντέλα της Volvo, καθιστούν το νέο V60 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Volvo V60

City Safety που επεμβαίνει και στο τιμόνι

Στον πυρήνα των συστημάτων ασφάλειας του V60 βρίσκεται το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety. Διαθέτει ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης και μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα. Επιπλέον, στο V60 εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία της Volvo, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση – ή να μετριαστούν οι συνέπειές της – με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το νέο Volvo V60 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα εξής συστήματα:

  • Αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation)
  • Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation)
  • Αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του (Oncoming Mitigation by Braking)

Στον προαιρετικό εξοπλισμό προσφέρονται επίσης:

  • Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, αναβαθμισμένο για ακόμη καλύτερη απόδοση στις καμπές του δρόμου
  • IntelliSafe Surround που συνδυάζει BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα

Εσωτερικό υψηλής ποιότητας

Στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζουν στοιχεία όπως η κατακόρυφη κεντρική οθόνη αφής και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με χειριστήρια σε σχήμα διαμαντιού. Ένα μοτίβο που ακολουθείται στο φινίρισμα και άλλων χειριστηρίων, όπως ο περιστροφικός επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποπνέουν την αίσθηση της σύγχρονης σουηδικής πολυτέλειας, με διαφορετική υφή και σχεδίαση ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Εξελιγμένη τεχνολογία προσφέρει διαισθητικό έλεγχο των διάφορων λειτουργιών, ενώ για πρώτη φορά στην κατηγορία οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κλιματισμό τεσσάρων ζωνών (προαιρετικά), με πάνελ αφής για το χειρισμό του. Ο τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 529 λίτρων.

Volvo V60

Οι τιμές του Volvo V60

Οι τιμές ξεκινούν από €44.928 για τον κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από €51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση (AWD). H T8 Twin Engine με 390 ίππους και η T6 Twin Engine με 340 ίππους, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.