Το Volvo XC60 είναι Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το Volvo XC60 κατέκτησε τον τίτλο "World Car of the Year" για το 2018, προσθέτοντας έτσι στην συλλογή του άλλο ένα σημαντικό βραβείο. Ας μην ξεχνάμε το ίδιο αυτοκίνητο βραβεύτηκε και ως "το ασφαλέστερο στον κόσμο" από τον EuroNCAP.

Volvo XC60

Το νέο Volvo XC60 ανακηρύχθηκε “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018”, κατακτώντας ακόμη ένα κορυφαίο βραβείο για τη Volvo. Είναι η πρώτη φορά που η Volvo πρωτεύει στο θεσμό του “World Car of The Year”. Στις αρχές του Μαρτίου, η μάρκα κατέκτησε άλλο ένα σημαντικό βραβείο. Το νέο XC40 βραβεύτηκε με τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018” για την Ευρώπη, με το νέο της XC40. Σχετικά εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι, ανάμεσα στις άλλες σημαντικές διακρίσεις που έχει στη συλλογή του το Volvo XC60, συμπεριλαμβάνεται και η πρωτιά στις δοκιμές του EuroNCAP για το 2017. Ο ανεξάρτητος οργανισμός καθιστά το ΧC60 ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο σήμερα στον κόσμο. Το νέο ΧC60 εξοπλίζεται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος City Safety τελευταίας γενιάς. Διαθέτει λειτουργία Steering Support, που επεμβαίνει και στο τιμόνι για να αποτρέψει μια πιθανή σύγκρουση.