Το Volvo XC90 κατακτά το TOP SAFETY PICK+ του IIHS

Volvo XC90 Recharge T8 AWD

Το πολυτελές Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο 2023 TOP SAFETY PICK+ από το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων με βάση τα οποία το IIHS απονέμει τα κορυφαία βραβεία TOP SAFETY PICK (TSP) and TOP SAFETY PICK+ (TSP+). Τα νέα, πιο αυστηρά, κριτήρια απαιτούν καλύτερη προστασία στις πλευρικές συγκρούσεις, βελτιωμένα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης με πεζό και την ύπαρξη αποτελεσματικών προβολέων σε όλα τα οχήματα που προκρίνονται. Η μεγαλύτερη αλλαγή στα κριτήρια αφορά την αντικατάσταση της αρχικής δοκιμής πλευρικής σύγκρουσης που εφάρμοζε το IIHS. Στην αναβαθμισμένη δοκιμή η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 82%, ενώ για να έχει δικαίωμα ένα όχημα να διεκδικήσει το βραβείο TSP απαιτείται μία αποδεκτή αξιολόγηση, και για το βραβείο TSP+ η αξιολόγηση πρέπει να είναι τουλάχιστον καλή.

Τόσο η ήπια υβριδική έκδοση του XC90 όσο και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge κατέκτησαν το βραβείο TSP+. Εκτός από διακεκριμένη ασφάλεια, το XC90 Recharge προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης στο πρόγραμμα Pure. Η Volvo Cars έχει θέσει τη βιωσιμότητα σε εξίσου σημαντική θέση με την ασφάλεια και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, καθώς και ότι σκοπεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040.