Εσύ διαλέγεις το πως θα είναι η ειδική έκδοση του Puma ST!

Η Ford για πρώτη φορά απευθύνεται στους λάτρεις των οχημάτων υψηλών επιδόσεων για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση του Puma ST ψηφίζοντας τα αγαπημένα τους χαρακτηριστικά μέσω των social media.

Σε μία ρηξικέλευθη εκδοχή ανθρωποκεντρικής σχεδίασης, η Ford προσφέρει στους λάτρεις των επιδόσεων την ευκαιρία να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου της Ford Performance. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ειδική έκδοση του Puma ST σε συνεργασία με οπαδούς της μάρκας μέσω online ψηφοφοριών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ford επιτρέπει σε πελάτες να αποφασίζουν για τη σχεδίαση ενός οχήματος παραγωγής. Έτσι οι χρήστες σε Twitter και Instagram θα έχουν την ευκαιρία στο διάστημα 1-10 Ιουνίου να επιλέξουν μία σειρά από σχεδιαστικά στοιχεία για την έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Οι επικρατέστερες προτάσεις θα υλοποιηθούν στην τελική έκδοση του Puma ST Special Edition, το οποίο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι οπαδοί του εγχειρήματος θα μπορούν να αποφασίζουν τους χρωματικούς συνδυασμούς σε στοιχεία όπως αμάξωμα, αυτοκόλλητα, δαγκάνες φρένων και ραφές των ζωνών ασφαλείας ή να επιλέγουν εάν στο εξωτερικό του θα φέρει διακριτικά σήματα ή όχι. Επιπλέον, το όνομα της ειδικής έκδοσης θα αποφασιστεί επίσης από τους fans της μάρκας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν από εναλλακτικές προτάσεις για κάθε στοιχείο, ενώ η κάθε ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για 24 ώρες. Η τελική έκδοση και το όνομα του Ford Puma ST Special Edition θα αποκαλυφθούν στις 18 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι το Ford Puma ST λανσαρίστηκε στα τέλη του 2020, αξιοποιώντας την ισχύ των 200 ίππων του 1.5t βενζινοκινητήρα EcoBoost. Μάλιστα είναι σε θέση να κάνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το hot SUV της Ford Performance διαθέτει επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, μπλοκέ διαφορικό, πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων (force vectoring springs) και μοναδικά χαρακτηριστικά ανάρτησης και συστήματος διεύθυνσης για εξαιρετική απόκριση στις στροφές.

Το Ford Puma ST είναι μια βολίδα σε σχήμα SUV