Car of the Week: VW Golf 1.4 TSI 122 PS

23 Μαρτίου 2009


Το πλέον επιτυχημένο μοντέλο της VW είναι χωρίς αμφιβολία το Golf, το οποίο στην 6η του γενιά είναι και δείχνει ωριμότερο όσο ποτέ. Συμβιώνουμε μαζί του για μια εβδομάδα και σας μεταφέρουμε τις βασικές εντυπώσεις.

Μπορεί να είναι εντελώς νέο, ωστόσο δείχνει περισσότερο ως facelift, ενσωματώνοντας στοιχεία που πρωτοείδαμε στο Scirocco. Και αυτό γιατί η ίδια η Volkswagen δε θέλησε να χαλάσει μια επιτυχημένη συνταγή. Παρόλα αυτά το νέο Golf έχει αρκετές διαφορές, σχεδιαστικές και μηχανικές από τον προκάτοχό του και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως όποιος καθίσει στο τιμόνι του. Η ποιότητα είναι κορυφαία στο εσωτερικό με το μαλακό ταμπλό και τις ευχάριστες επενδύσεις σε τιμόνι και καθίσματα, ενώ η συνολική αίσθηση που αποκομίζει κανείς αφήνει θετικές εντυπώσεις. Βελτιωμένη είναι και η εργονομία, ενώ χρησιμοποιούνται διακόπτες που συναντά κανείς και στο Passat CC.
Η έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν η 1.4 TSI των 122 ονομαστικών ίππων (έδειξε 141 ps στο δυναμόμετρο!!!), ο οποίος παρέχει άφθονη ροπή από χαμηλά και καλή απόκριση σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Σίγουρα η επιλογή του 1.4 TSI με 160 ίππους ακούγεται πιο ολοκληρωμένη για όσους επιθυμούν σπορ χαρακτήρα, ωστόσο ο 122άρης είναι σε θέση να ικανοποιήσει τον μέσο οδηγό. Για τη μετάδοση χρησιμοποιείται 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά το νέο 7άρι DSG με διπλό συμπλέκτη ξηρού τύπου.
Στο δρόμο το νέο Golf είναι αυτό που περιμένει κάποιος που έχει οδηγήσει την προηγούμενη γενιά, ωστόσο είναι πιο αθόρυβο λόγω καλύτερης ηχομόνωσης. Σε μικτή χρήση δείχνει να βρίσκεται μισό «κλικ» πιο πάνω από την 5η γενιά, ενώ σε κάθε περίπτωση γεμίζει με συναίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Αν επιθυμείτε ένα ποιοτικό, άνετο και ευχάριστο καθημερινό όχημα ορίστε μια καλή πρόταση. Αν όμως θέλετε κάτι πιο σπορ και “fun to drive” δοκιμάστε την έκδοση των 160 ίππων ή ακόμη καλύτερα ένα Scirocco.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τιμή βασικής έκδοσης Golf 1.4 TSI 122ps 3d: 18.590 €
Τιμή έκδοσης Highline: 20.870 €
Οι παραπάνω τιμές είναι βάση τιμοκαταλόγου της Kosmocar με ισχύ από 3/5/2010.