Ράλλυ Ακρόπολις: Ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC

Ράλλυ Ακρόπολις

Η ανακοίνωση έγινε στις 26 Μαρτίου 2021, μία ημέρα μετά τη μεγάλη εθνική μας επέτειο! Και με τη γαλανόλευκη να κυματίζει ακόμα στα μπαλκόνια, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση: ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ WRC.

Συγχωρέστε τα κεφαλαία στον υπότιτλο, αλλά ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, καθώς αυτή είναι μία είδηση που την περιμένουμε εδώ και 8 χρόνια. Ο εθνικός μας αγώνας, το ράλλυ των θεών, το ράλλυ της Ελλάδος, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ράλλυ Ακρόπολις, είναι εκεί όπου ανήκει δικαιωματικά. Στο καλεντάρι του WRC, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Είναι μία είδηση που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί πολύ και όχι άδικα. Ωστόσο, με πιο καθαρό μυαλό, γράφω τώρα αυτές τις γραμμές ξύνοντας μνήμες στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου. Και είναι πολλές. Από τους παγκόσμιους θρυλικούς οδηγούς, τα κορυφαία αυτοκίνητα τους και τον απερίγραπτο ενθουσιασμό στα ελληνικά βουνά! Να τρως τη σκόνη τους με το κουτάλι και να χαμογελάς σαν ένα παιδί που έλαβε το αγαπημένο του δώρο για τα Χριστούγεννα! Ξανά… και ξανά… και ξανά!

Προσωπικά είχα την τιμή και τη χαρά να εργαστώ για κάποια χρόνια στο Γραφείο Τύπου του Ακρόπολις. Για 3 συνεχόμενα χρόνια, στη χρυσή εποχή των Colin McRae, Carlos Sainz, Tommi Makinen, Juha Kankkunen, Didier Auriol, Marcus Grönholm, Peter Solberg, Richard Burns και πολλών ακόμη! Εικόνες και στιγμές πραγματικά αξέχαστες, να συνομιλείς μαζί τους στα service αλλά και στο stop μετά από τις ειδικές διαδρομές. Να βλέπεις την ένταση στο βλέμμα τους και βεβαίως να προσκυνάς στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους να ξεσκίζουν τους ελληνικούς χωματόδρομους σε Γραβιά, Παύλιανη, Καρούτες, Ελάτια, Μενδενίτσα. Είχα μάλιστα και μία απίστευτη εμπειρία συνοδήγησης με τον Kenneth Eriksson στους Βωξίτες. Έφτασα στο χώρο δοκιμών της Hyundai τότε, για να πάρω συνέντευξη στους οδηγούς και κατέληξα με φόρμα και κράνος δεμένος στο μπάκετ. The Hyundai way!

Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτες ιστορίες για τα δικά μου “μαγικά” χρόνια στο Ακρόπολις, ως μέλος της ελληνικής press ομάδας, αλλά και στα υπόλοιπα χρόνια ως θεατής. Με σάντουιτς στα βουνά από νωρίς το πρωί ή με καφέ καθισμένος στις κερκίδες της Υπερειδικής στη Λιλαία να αποθεώνουμε τον Mr. Holywwod με το Subaru Impreza του. Με τα αυτόγραφα στη μπλούζα της διοργάνωσης των McRae και Sainz που τότε έτρεχαν με το Focus αλλά και το τζάκετ της Subaru με την υπογραφή του Burns. Ρούχα που βεβαίως δεν πλύθηκαν ΠΟΤΕ ξανά!

Ράλλυ Ακρόπολις

Ακρόπολις, στο τώρα όμως!

Οι καιροί άλλαξαν, νέοι οδηγοί, νέα αυτοκίνητα, νέα δεδομένα. Ίδια τρέλα, ίδια αγάπη, ίδια τυφλή υποστήριξη στον αγώνα ΜΑΣ. Φέτος το Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί και πάλι ως αγώνας του WRC. Θα είναι ο 10ος αγώνας του θεσμού, στη θέση του Ράλλυ Χιλής, στις 9-12 Σεπτεμβρίου. Και θα διεξαχθεί ξανά, “κλειδώνοντας” από τώρα και το 2022.

Οι σημερινοί best of the best οδηγοί-συνοδηγοί του κόσμου θα έρθουν στα ελληνικά βουνά με τις αγωνιστικές τους ομάδες. Η εκκίνηση θα δοθεί βεβαίως όπως αρμόζει, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα ακολουθήσει ένα τριήμερο κορυφαίας αγωνιστικής δράσης. Θυμίζουμε πως αρχικά το “Ακρόπολις” είχε μπει στη λίστα των αναπληρωματικών αγώνων στο καλεντάρι του WRC για το 2021. Επισήμως λοιπόν αποτελεί κανονικό αγώνα του θεσμού.

Σύμφωνοι, είχαμε Ακρόπολις και τα προηγούμενα χρόνια ως αγώνας του ERC, όμως πιστέψτε με. Δεν είναι το ίδιο! Η Ελλάδα υποδέχεται και πάλι μια παγκόσμια διοργάνωση του motorsport. Μια κίνηση που όχι μόνο ενθουσιάζει εμάς τους Έλληνες, αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς, αφού μιλάμε για έναν πλέον διάσημο αγώνα, σκληρό και απαιτητικό που φέρνει ανθρώπους και μηχανές στα όρια. Μπορεί να μην είναι το ίδιο σκληρό με τότε, αλλά είναι ένα Ράλλυ Ακρόπολις!

Ράλλυ Ακρόπολις