2 στα 5 θύματα τροχαίων είναι εν ώρα εργασίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) για τον αριθμό των οδικών θανάτων εν ώρα εργασίας και καλεί κυβερνήσεις και εργοδότες να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων και των εταιρικών στόλων.
Σύμφωνα με νέα ανάλυση των δεδομένων της Ε.Ε. για την οδική ασφάλεια, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016 και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών ήταν θύματα τροχαίων εν ώρα εργασίας. Άτομα δηλαδή που ως μέρος της δουλειάς τους είναι η μετακίνηση στους δρόμους. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος αλλά, βάσει λεπτομερούς ανάλυσης δεδομένων από όλη την Ευρώπη, εκτιμάται πως έως και το 40% όλων των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σχετίζονται με την εργασία.
Την ώρα που τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν πως οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη δεν έχουν μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, το ETSC με νέα έκθεσή του καλεί τους εργοδότες, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των εργασιακών κινδύνων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια εν ώρα εργασίας.