Το Opel Kadett γίνεται 80 χρονών

H Opel γιορτάζει τα 80 χρόνια του Kadett, του πιο δημοφιλούς μοντέλου εκείνης της εποχής, που έγραψε με χρυσά γράμματα την δική του σελίδα στην ιστορία της μάρκας.

Το πρώτο Opel Kadett κυκλοφόρησε το 1936.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1936 και ήταν ένα καινούργιο αυτοκίνητο με αυτοφερόμενο αμάξωμα. Το Kadett ήταν ένα μικρό θαύμα από τεχνικής πλευράς για εκείνη την εποχή και η τιμή του επίσης εντυπωσιακά χαμηλή. Περισσότερα από 100.000 απ’ αυτά τα τετραθέσια μοντέλα κατασκευάστηκαν μεταξύ των ετών 1936-1940 στο εργοστάσιο της Opel στο Russelsheim, το οποίο ακόμη και τότε ήταν από τα πιο προηγμένα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το πρώτο Kadett με αυτοφερόμενο αμάξωμα ήταν διαθέσιμο σε εκδόσεις sedan και cabrio και κόστιζε 2.100 γερμανικά μάρκα.
Έχοντας άριστη σχέση value for money και καινοτόμα χαρακτηριστικά, το Kadett έθεσε τις βάσεις για την επιτυχημένη πορεία της Opel στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων και αποτέλεσε τον προπομπό το Astra. Μέχρι σήμερα, 11 γενιές Kadett και Astra έχουν διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σημειώνοντας πάνω από 24 εκ. πωλήσεις. Στοιχίζοντας το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο θα σχηματιζόταν μια φάλαγγα 100.000 km ικανή για να κυκλώσει δυόμιση φορές τον ισημερινό.
Οι τελευταίες γενιές του Opel Astra διαθέτουν τεχνολογίες και καινοτομίες που ξεπερνούν πολλά μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους πελάτες. Απόδειξη το νέο Opel Astra που λανσαρίστηκε το 2015 και απαριθμεί ήδη 275.000 σε όλη την Ευρώπη.

Όλες οι γενιές Kaderr και Astra σε παράταξη.