Μια απίστευτη συλλογή από κλασικές αερόψυκτες Porsche κρύβεται σε ένα τροπικό νησί, κοντά στις Φιλιππίνες. Αυτός είναι ο παράδεισος ενός petrolhead, σε ένα σπίτι με γκαράζ που φιλοξενεί 14 θρυλικές Porsche, μαζί με μερικά ακόμη εντυπωσιακά κλασικά σπορ αυτοκίνητα.
Μοιάζει σαν ο Indiana Jones να βρήκε έναν χαμένο θησαυρό! Αυτό είναι το σπίτι του 47-χρονου Jay Aldeguer, σε ένα τροπικό νησί της νοτιοανατολικής Ασίας. Εκεί στους λόφους του Cebu, στο σύμπλεγμα Visayas, κάπου 1 ώρα με το αεροπλάνο από τη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Ο Jay έχει στην κατοχή του 14 κλασσικές Porsche μαζί με πολλά ακόμη σπορ αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής. Η Irish Green 911S Targa του 1968, μία από τις 442 που κατασκευάστηκαν ποτέ, είναι η τελευταία προσθήκη στη συλλογή του. Το γκαράζ του περιλαμβάνει ακόμα μια one-off κίτρινη 911 του 1966 που κάποτε ανήκε σε πρίγκιπα του Μπαχρέιν, μια πορτοκαλί 912 του 1968, μια ασημί 911T του 1972 και μια πρώην αγωνιστική 914 2.0L του 1973.

Διαβάστε ακόμη: Νέα Porsche 911 Carrera T

Βέβαια από μια τέτοια συλλογή δε θα μπορούσε να απουσιάζει η 911 Turbo Cabriolet του 1989 αλλά και μια γνήσια “widow maker”, μια Turbo 3.0L του 1976. Στα ενδότερα βρίσκονται δύο Porsche 356 τις οποίες ο Jay αναπαλαίωσε ο ίδιος. Για την ακρίβεια περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα της συλλογής δεν κινούνταν όταν τα αγόρασε, ενώ σήμερα είναι όλα 100% λειτουργικά μετά από αναπαλαιώσεις που έκανε ο ίδιος. Αυτή την περίοδο αναπαλαιώνει μια 356A Outlaw, η οποία θα φορέσει κινητήρα από ένα αγωνιστικό SCCA τελευταίας γενιάς, βελτιωμένο από την Black Forest Motorsport. Ο Jay σκοπεύει να την τρέξει σε αγώνες τις περιοχής, όπως το ετήσιο Tour de Cebu, στο οποίο μάλιστα βοηθά ως μέλος της οργάνωσης.
Όλα τα αυτοκίνητα εκεί μέσα έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, η οποία πλέον είναι μέρος αυτού του απίστευτου γκαράζ! Δεν είναι απλά ένα παιδικό όνειρο και ο Jay δεν είναι γεννημένος εκατομμυριούχος. Είναι απλά ένας τύπος με απίστευτη λατρεία για σπορ αυτοκίνητα, ο οποίος έχτισε τη δική του επιτυχημένη εταιρία και στην πορεία απέκτησε την πρώτη του κλασική 911. Ε λοιπόν, εκεί δέθηκε, κόλλησε, και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους, περίπου…

 

 

 

 

 

[Πηγή/photo: petrolicious.com]