Η Alfa Romeo έγινε 107 χρόνων

Με επίκεντρο το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo “La macchina del tempo” στο Μιλάνο, η θρυλική μάρκα γιόρτασε φέτος την 107ή επέτειο της λειτουργίας της, διοργανώνοντας μια σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων, αγώνων και συναντήσεων μελών.
Το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου, οι θαυμαστές της Alfa Romeo επισκέφθηκαν το Ιστορικό Μουσείο -το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και ανακαινισμένο επαναλειτουργεί πλέον από το 2015- και γιόρτασαν όλοι μαζί τα 107ά γενέθλια της ιταλικής φίρμας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δρώμενα με συμμετοχή σχεδιαστών από το Style Centre της Alfa Romeo, που ενέπνευσαν τους νέους δημιουργούς με τις live δημιουργίες τους, καθώς και ένα συνέδριο για την Alfa 164 (φωτό), που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια από το λανσάρισμά της. Την συγκεκριμένη εκδήλωση διοργάνωσε η FCA Heritage, μια ειδική οργάνωση που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διατήρηση και προώθηση της κληρονομιάς της Alfa Romeo.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, μια ημέρα πριν από τα γενέθλια της Alfa Romeo, 60 ιδιοκτήτες της 4C, ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της μάρκας στη Modena και την επόμενη ημέρα απόλαυσαν τις δυνατότητες της πιο σπορ Alfa Romeo στην πίστα Varano de’ Melegari. Επίσης, μέλη ιταλικών ιστορικών club της μάρκας συναντήθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην πίστα της Vallelunga. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα “Alfa Romeo Slot Grand Prix” διοργανώνοντας αγώνες με τηλεχειριζόμενα μοντέλα της Alfa Romeo.