Η νέα πίστα δοκιμών της Subaru

Το Χοκάιντο είναι το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας και είναι κυρίως γνωστό για τους κρύους και χιονισμένους χειμώνες του, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Σαπόρο, καθώς και το γεγονός ότι φιλοξενεί κάθε χρόνο το Rally Japan (και το WRC Japan), αφού είναι το μόνο νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους στο οποίο επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων.
Στην ορεινή περιοχή Μπιφούκα του Χοκάιντο, ανατολικά του Σαπόρο, το 1995 η Subaru δημιούργησε το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο Subaru R&E Center, καθώς και την πίστα δοκιμών “Bifuka Proving Ground” με σκοπό τις δοκιμές οδήγησης σε ακραίες χειμερινές συνθήκες. Εκτός από τις χειμερινές δοκιμές, στις εγκαταστάσεις των 361 στρεμμάτων γίνεται και εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πρόσφατα, η Subaru Corporation ξεκίνησε την αναβάθμιση των διαδρομών του κέντρου δοκιμών, ώστε να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω ανάπτυξη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης (EyeSight). Έτσι οι νέες διαδρομές περιλαμβάνουν παρατεταμένες στροφές σε αυτοκινητόδρομο, σύγκλιση και παρέκκλιση από αυτοκινητόδρομο και διασταυρώσεις σε αστικό περιβάλλον. Θα προστεθούν επίσης δρόμοι με προσομοίωση οδοστρώματος αυτού των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Αμερικής (η μεγαλύτερη αγορά της Subaru). Συνολικά περί τα 3 δις γιεν θα επενδυθούν στην ανακατασκευή της μονάδας, της οποίας η λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το Μάρτιο του 2018.