Το MINI, η BMW και η Rolls-Royce του μέλλοντος

Μετά το BMW VISION NEXT 100, που αποκαλύφθηκε στο Μόναχο στην επέτειο της εκατονταετίας στις 7 Μαρτίου, οι δύο τελευταίες ερμηνείες της μελλοντικής μετακίνησης έρχονται από τη MINI και τη Rolls-Royce και παρουσιάστηκαν στο Roundhouse του Λονδίνου. Ένα τέταρτο φουτουριστικό όχημα (Vision Vehicle), από τη BMW Motorrad αυτή τη φορά, θα κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο στο Los Angeles, ολοκληρώνοντας το κουαρτέτο μαρκών του BMW Group.

MINI Vision Next 100: Το MINI του μέλλοντος είναι… διάφανο;

Η διερεύνηση του τρόπου ζωής και μετακίνησης τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση: τι αλλαγές θα υπάρξουν στην κοινωνία, την οικονομία, στις συνθήκες διαβίωσης και κατά συνέπεια στη μετακίνησή μας; Τι ευκαιρίες θα ανοίξουν για εμάς οι νέες τεχνολογίες; Και τι θα σημαίνει ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα για τις μελλοντικές αυτοκινητιστικές ανάγκες μας;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που έθεσε το BMW Group και επιχειρεί να τα απαντήσει με τα τέσσερα φουτουριστικά οχήματα Vision Vehicles. Το καθένα εκπροσωπεί μία διαφορετική μάρκα του Group, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική του “ματιά” την έννοια της μελλοντικής μετακίνησης και ενσαρκώνοντας τις αξίες της μάρκας. Παράλληλα διερευνώνται θέματα του μέλλοντος όπως αυτόνομη οδήγηση, ψηφιοποίηση και εξατομίκευση. Όσο για τη σχεδίαση, ναι όπως μπορούμε είναι από το μακρινό μέλλον. Τα τρία εντυπωσιακά οχήματα θα μπορούσαν άνετα να ανήκουν σε σκηνές από την ταινία Minority Report


BMW VISION NEXT 100

Πως έχει σκεφτεί αυτά τα τρία οχήματα το Group; Το BMW VISION NEXT 100 είναι ένα αυτοκίνητο με κορυφαία οδηγική απόλαυση και θα είναι ένα αυτοκίνητο που οι κάτοχοι του θα θέλουν να το οδηγούν. Ταυτόχρονα θα παρέχει συνεχή συνδεσιμότητα, ψηφιακή νοημοσύνη και τεχνολογίες αιχμής που θα επιτρέπουν στον οδηγό να παραδίδει τον ενεργό έλεγχο του οχήματος όταν το επιθυμεί, να κάθεται αναπαυτικά και να ασχολούνται με άλλα πράγματα.
Η BMW Vision Next 100 θα έχει ευχάριστη οδική συμπεριφορά αλλά δε θα έχει ελαστικά…

Το BMW Vision Next 100 θα είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα της εποχής που θα μπορεί να οδηγήσει κανείς. Ή τουλάχιστον θα νομίζει ότι οδηγεί…

Πόρτες… από το μέλλον.

Έτσι φαντάζεται η BMW τα αυτοκίνητα της σε 100 χρόνια από σήμερα. Καφέ!

MINI VISION NEXT 100

Η ιδέα πίσω από το φουτουριστικό MINI VISION NEXT 100 είναι η υπεύθυνη χρήση πόρων στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης. Είναι ένα αυτοκίνητο που προωθεί την ιδέα της κοινοχρησίας οχημάτων “car-sharing”, με τον καθένα να μπορεί μελλοντικά να έχει πρόσβαση και να διαμορφώνει οποιοδήποτε MINI σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το MINI θα είναι διαθέσιμο για όλους, ανά πάσα στιγμή, θα περισυλλέγει τους οδηγούς αυτόνομα από το σημείο που επιθυμούν, ενώ η εμφάνιση, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και η συνδεσιμότητα του οχήματος θα προσαρμόζονται στο προσωπικό lifestyle του χρήστη. Είναι με άλλα λόγια ένα αυτοκίνητο Transformer.
Το MINI Vision Next 100 θα είναι ένα αυτοκίνητο για όλους. Κοινόχρηστο!

Το MINI του μέλλοντος θα προσαρμόζεται στο προφίλ του κάθε οδηγού ξεχωριστά.

Το εσωτερικό είναι διάφανο. Οι έξω θα βλέπουν μέσα, μέχρι και τι χρώμα κάλτσες φοράμε.

Rolls-Royce VISION NEXT 100

Τέλος, το Rolls-Royce VISION NEXT 100 είναι ένα πλήρως αυτόνομο όχημα που προάγει την πολυτέλεια σε νέα επίπεδα. Το εσωτερικό θα είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο, μία “Grand Sanctuary” όπου εικονική βοηθός, “Eleanor”, όχι μόνον οδηγεί το όχημα, αλλά εκπληρώνει και όλες τις επιθυμίες του πελάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η οροφή ανοίγει διάπλατα προς τα πάνω και η παραδοσιακή πόρτα που ανοίγει προς τα πίσω είναι η επιτομή της άνεσης στην πρόσβαση των επιβατών. Η μάρκα εξέλιξε τη φιλοσοφία “Personal Vision” που θα προσφέρει αμαξώματα επί παραγγελία. Οι πελάτες θα μπορούν να δημιουργούν το όχημα των ονείρων τους επιλέγοντας από το μεταξόνιο μέχρι το σχήμα του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που επιθυμούν. Οι σχεδιαστές στη Rolls-Royce θα δημιουργούν ένα αποκλειστικό αυτοκίνητο, μοναδικό, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.
Το διαστημικό Rolls-Royce Vision Next 100.

Η Rolls-Royce του μέλλοντος θα έχει μάσκα από LED…

Όμορφη ή όχι, η Rolls-Royce Vision Next 100 θα είναι ένα custom έργο τέχνης.

Τιμόνι…; Όχι. Δε διατίθεται στο βασικό ούτε στον έξτρα εξοπλισμό. Ουίσκι…; Ναι!
Τα τρία αυτοκίνητα θα αποκαλυφθούν στην εκθεσιακή και επικοινωνιακή πλατφόρμα “BMW Group Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience”, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό έως 26 Ιουνίου στο Λονδίνο.