Η BMW i ετοιμάζει πλήρη γκάμα μοντέλων “i”

Η BMW ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Δείτε ποια μοντέλα έρχονται ως το 2021.

Λίγο πριν το τέλος του 2017, η BMW i έχει εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες του χώρου της ηλεκτροκίνησης. Περισσότερα από 100.000 οχήματα BMW i, BMW iPerformance και MINI με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης έχουν παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αναφορά της POLK / IHS Report, το BMW Group βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε Γερμανία και Ευρώπη με μερίδιο ταξινομήσεων 21%.

Στην επιτυχία αυτή συμβάλλουν φυσικά το BMW i3 και η plug-in υβριδική BMW i8, το σπορ μοντέλο που συνδυάζει μοναδικές επιδόσεις με εκπληκτικά οφέλη σε κατανάλωση και ρύπους.

Η BMW i8 Roadster θα λανσαριστεί εντός του 2018.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Η BMW έχει ήδη εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για την ονοματολογία των μοντέλων από το BMW i1 μέχρι το i9, και από το BMW iX1 μέχρι το iX9. Το 2018, θα λανσαριστεί το BMW i8 Roadster, ενώ το 2019 θα ακολουθήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό MINI. Το 2020 προγραμματίζεται η πλήρως ηλεκτρική BMW X3 και το 2021 η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, BMW iNext, που θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό, για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Από το 2021, η επόμενη (5η) γενιά της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης και μπαταριών BMW i θα χρησιμοποιεί μεταβλητά, ηλεκτρικά, αρθρωτά κιτ που θα επιτρέπουν σε όλες τις σειρές μοντέλων να εξοπλίζονται με οποιονδήποτε τύπο συστήματος κίνησης. Μέχρι το 2025, η εταιρία θα προσφέρει 25 πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο και εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα συγκεντρώνουν το 15 έως το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων.