Παππούς-αλάνι, στα 97 του οδηγεί μια Ford Mustang…

Ποιά είναι η ιδανική ηλικία για να οδηγείς ένα σπορ αυτοκίνητο; Ότι και αν ακούσετε μην πιστεύετε τίποτα, πολύ απλά γιατί ένα καλό αυτοκίνητο μπορεί να το απολαύσεις όσο μεγάλος και αν είσαι. Τρανό παράδειγμα αυτό του Lennart Ribring από τη Σουηδία, ο οποίος στα 97 του χρόνια ερωτεύτηκε και αγόρασε μια Ford Mustang και μάλιστα στην κορυφαία έκδοση GT με τον 5-λιτρο V8 των 418 ίππων!
Ποιά είναι λοιπόν η ιδανική ηλικία για να έχεις ένα σπορ αυτοκίνητο; Σκεφτείτε καλά πριν απαντήσετε!
Ο λόγος; Σύμφωνα με τον ίδιο αναζητά “λίγη απόλαυση στη ζωή”, οπότε έστω και με το ένα πόδι στα 100 χρόνια ο παππούς-αλάνι έχει κάθε δικαίωμα να θεωρείται ως ο πιο γρήγορος παππούς στον κόσμο. Άλλωστε αν θέλει- και αντέχει η καρδιά του- μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που συνομήλικοι του κυκλοφορούν με… “πι” και παντόφλες.
Ο πάντα νέος στην καρδιά Σουηδός ήταν από τους πρώτους στην πατρίδα του που αγόρασε το πρώτο μοντέλο όταν λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1960. Γεννημένος το 1919, ο Lennart πήρε δίπλωμα οδήγησης μόλις έγινε 18 ετών το 1937. Τώρα έκανε δώρο στον εαυτό του μία Ford Mustang GT fastback σε κόκκινο χρώμα και την παρκάρει με υπερηφάνεια έξω από το σπίτι του στη Στοκχόλμη. Ας τον απολαύσουμε και ας ελπίσουμε να έχουμε την ίδια αντοχή και τρέλα όταν και αν φτάσουμε στα χρόνια του…