Fiat 500 τώρα και σε γραμματόσημο

Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του Fiat 500, η Fiat παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο γραμματόσημο αφιερωμένο στο διαχρονικό ιταλικό μοντέλο. Το συλλεκτικό αυτό αντικείμενο έχει εκτυπωθεί σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα και πωλείται ήδη στην τιμή του 0,95 ευρώ.
Το γραμματόσημο του Fiat 500 απεικονίζει την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του κλασικού 500, καθώς και του σύγχρονου και εξίσου δημοφιλούς νέου 500. Ταυτόχρονα στο πάνω άκρο του, μπλε σε χρώμα, γραμματόσημου αναδεικνύονται οι ημερομηνίες 1957-2017 και οι λέξεις “Fiat Nuova 500” στην ίδια γραμματοσειρά που είχε χρησιμοποιηθεί στα διαφημιστικά φυλλάδια το 1957. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης σε μινιατούρα, το οποίο αποτίει φόρο τιμής σε ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα, στο όνειρο της προσιτής μετακίνησης και της ελευθερίας.
Το δημοφιλές μοντέλο έχει συνδεθεί με την οικονομική ανάκαμψη στην Ιταλία, χάρη στο οποίο η βιομηχανία αυτοκινήτων στη γείτονα χώρα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα, το 80% των Fiat 500 πωλούνται εκτός Ιταλίας, αποτελώντας παράλληλα ένα κορυφαίο μοντέλο στην Ευρώπη.