Πως η παραγωγή αυτοκινήτων βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου;

Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο, ο εργαζόμενος της Ford Mike Butler εντυπωσιάστηκε από τη διαδικασία θεραπείας των ασθενών που πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Παράλληλα, το είδε και σαν ευκαιρία να προτείνει πρακτικές από το εργοστάσιο παραγωγής της Ford, με σκοπό την ομαλότερη λειτουργία της κλινικής. Μαζί με συναδέλφους του από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στην Κολωνία, ο υπεύθυνος ποιότητας κ. Butler και η ομάδα του διερεύνησαν και πρότειναν διάφορες λειτουργικές αλλαγές που τώρα εφαρμόζονται στη μονάδα, η οποία αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο για τη θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη.
Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου Centre for Integrated Oncology (CIO) του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ένα από το κορυφαία κέντρα του καρκίνου στη Γερμανία, προσφέρει στη Ford την εμπειρία του στη διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών που θα βοηθήσει την έρευνα και εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης.
Το 2008 το ιατρικό προσωπικό ενημερώθηκε για τις τεχνολογίες και διαδικασίες που εφαρμόζουμε στο εργοστάσιο που κατασκευάζεται το Ford Fiesta στην Κολωνία. Μία ομάδα 10-15 μηχανικών της Ford συναντήθηκε με τη διοίκηση το νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς, νοσοκόμους, γιατρούς και η συνεργασία αναπτύχθηκε από εκεί και μετά. Σχεδιασμένες για μία λιγότερο στρεσογόνο και ταχύτερη θεραπεία, έγχρωμες γραμμές στους τοίχους και τα δάπεδα διευκολύνουν το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να βρίσκουν το δρόμο τους. Μεγάλες οθόνες διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η ομάδα πρότεινε επίσης ευέλικτες αίθουσες με κινητά διαχωριστικά αντί σταθερούς θαλάμους νοσηλείας. Στο υπάρχον κτίριο, όλα αυτά έχουν ήδη συμβάλλει σε βελτίωση στη ροή των ασθενών κατά 30%.
Από την άλλη, οι ιατρικές ομάδες του νοσοκομείου ενημερώνουν τη Ford για τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προκειμένου να επινοήσουν και εξελίξουν εντελώς νέες μεθόδους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρία, εφαρμόζει τώρα αυτή την αντισυμβατική μέθοδο σε σχέση με τα μελλοντικά οχήματα και νέες τεχνολογίες.
Δύο φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι, βρήκαν κοινό έδαφος, μοιράστηκαν ιδέες και σήμερα είναι και οι δύο καλύτεροι. Τι πιο δημιουργικό και ικανοποιητικό;