Τα πιο σπάνια και θρυλικά αυτοκίνητα στην ιστορία της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συγκεντρωμένα σε ένα χώρο ανοιχτό για το κοινό!

Για πρώτη φορά τα 15.000 τ.μ. στο Mirafiori θα είναι προσβάσιμα για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου. Ο χώρος φιλοξενεί σχεδόν 300 κλασσικά αυτοκίνητα των FIAT, Alfa Romeo, Abarth και βεβαίως Lancia, με στόχο να φέρει κοντά το κοινό με την ιστορία των μαρκών αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος αυτός παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει μονάδα παραγωγής κιβωτίων ταχυτήτων. Τώρα απέκτησε μια νέα ζωή αποτελώντας, όχι μόνο το «στρατηγείο» του τμήματος Heritage, αλλά και μια διαφορετική έκθεση κλασικών αυτοκινήτων που καλύπτουν την ιστορία των FIAT, Alfa Romeo, Abarth και Lancia.

Στον κεντρικό χώρο της έκθεσης 64 αυτοκίνητα είναι χωρισμένα σε οκτώ θεματικές κατηγορίες. “Ρεκόρ και Αγώνες” με αγωνιστικά αυτοκίνητα, “Πρωτότυπα” με μοναδικά και σπάνια οχήματα, “Αρχέτυπα” με μοντέλα που έφεραν επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, “Οικολογία” με μοντέλα με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, “Ασφάλεια” με συμπαγή σε διαστάσεις αυτοκίνητα, αλλά εξαιρετικά ασφαλή, “Στιλ” με μερικά από τα ομορφότερα μοντέλα όλων των εποχών, “Επικά Ταξίδια” με ειδικές κατασκευές και την “Εποχή των Ράλι” με αυτοκίνητα που έγραψαν χρυσές σελίδες σε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές αγώνων.

Στους υπόλοιπους χώρους δεκάδες αυτοκίνητα από τις αρχές του 1900 μεταφέρουν στους επισκέπτες στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και το ειδικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει θρυλικούς κινητήρες. Όπως ο τετρακύλινδρος της σειράς «100», ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του το 1955 από το FIAT 600 και διατηρήθηκε στην παραγωγή με διάφορες αλλαγές για περίπου 50 χρόνια. Εκτός από την προβολή της ιστορικής κληρονομίας, το τμήμα Heritage έχει σαν στόχο και την διατήρηση της και για αυτό το λόγω στον ευρύτερο χώρο του Heritage HUB υπάρχει το τμήμα όπου ανασκευάζονται κλασσικά αυτοκίνητα και μπορούν να ενημερωθούν οι επισκέπτες για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται.