Έτσι η Seat εξοικονόμησε 13,8 εκ. ευρώ

Το πρόγραμμα της Seat “Ideas for Improvement” ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εργαζόμενων της στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση διεργασιών. Έτσι το προηγούμενο έτος πέτυχε μία πολύ σημαντική εξασφάλιση πόρων για την εταιρεία, ύψους σχεδόν 13,8 εκατομμυρίων ευρώ χάρη στις 13.693 συνολικά προτάσεις και ιδέες βελτίωσης, που υποβλήθηκαν από τους ίδιους τους υπαλλήλους της.
Οι εργαζόμενοι στη Seat παρουσίασαν τις προτάσεις τους για βελτίωση των διαδικασιών. Σχεδόν οι μισές άξιζαν βραβείο για τη πρωτοτυπία τους, τη δυνατότητα εφαρμογής ή το όφελος για την εταιρεία. Συνολικά, η Seat έδωσε σαν επιβράβευση περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους με προτάσεις σε δέκα κατηγορίες: Προϊόν, Εγκαταστάσεις, Εργονομία, Ενέργεια, Εξοικονόμηση Πόρων, Ευκολία, Βελτίωση διαδικασίας, Ποιότητα, Περιβάλλον και Καινοτομία.
Μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες θεωρείται το ρομπότ οδήγησης που ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων στις δοκιμές του συστήματος υποβοήθησης οδηγού. Το σύστημα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιεί εσωτερικούς πόρους που ορίζουν με ακρίβεια τη ταχύτητα και τη πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτή την ιδέα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για συστήματα εμπορίου τα οποία είναι ακριβά στην αγορά, στη συντήρηση και στη προσαρμογή τους στα οχήματα Seat.
Αντίστοιχα, κατά του πρώτους έξι μήνες του 2017, στα πλαίσια του προγράμματος υποβλήθηκαν συνολικά ακόμη 6.000 ιδέες.