Το Παρίσι αντικαθιστά τα ταξί του με οχήματα κυψελών καυσίμου

Η Hyundai παραχωρεί στη STEP (Societe du Taxi Electrique Parisien) στο Παρίσι 60 επιπλέον οχήματα Hyundai ix35 κυψελών καυσίμου για να αντικαταστήσουν τα συμβατικά ταξί με σκοπό τη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Το Παρίσι υποδέχεται τα Hyundai ix35 με κυψέλες καυσίμου για χρήση ως Ταξί.
Ο μεγαλύτερος στόλος ταξί κυψελών καυσίμου στον κόσμο ονομάζεται “hype” (Hydrogen Powered Electric) και ήδη εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού με 5 οχήματα ix35 κυψελών καυσίμου εδώ και 1 χρόνο. Στα άμεσα πλάνα είναι η δραματική αύξηση του στόλου σε αρκετές εκατοντάδες οχήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ήδη δρομολογούνται 60 ακόμη αυτοκίνητα.

Αυτά τα 60 νέα ix35 κυψελών καυσίμου δεν θα προστεθούν στις 17.000 ταξί που κυκλοφορούν ήδη μέσα και γύρω από το Παρίσι. Πρόκειται να αντικαταστήσουν τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη και diesel. Μάλιστα, σε σύγκριση με ένα ντιζελοκίνητο ταξί με εκπομπές ρύπων CO2 στα 135 g/km και ετήσια διανυθέντα 100.000 km, τα ix35 κυψελών καυσίμου θα εξοικονομήσουν περισσότερους από 800 τόνους CO2 ανά έτος. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός προσώπου που ταξιδεύει με το αεροπλάνο πάνω από 200 φορές από τη Φρανκφούρτη προς Νέα Υόρκη και πίσω. Σε αντίθεση με αυτό, οι μόνες εκπομπές ρύπων από την εξάτμιση του ix35 κυψελών καυσίμου κατά την οδήγηση είναι οι υδρατμοί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 300 Hyundai ix35 κυψελών καυσίμου στους δρόμους της Ευρώπης σε 12 χώρες. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας του παράγει 100 kW (136ps) και με μέγιστη ροπή 300 Nm, προσφέρει μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία. Το αυτοκίνητο μάλιστα μπορεί να διανύσει έως και 594 km με ένα ρεζερβουάρ.