Στη γραμμή παραγωγής το νέο Nissan Micra

Η παραγωγή του νέου Nissan Micra ήδη ξεκίνησε σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην επιτυχημένη πορεία του μοντέλου που διαγράφει πάνω από τρεις δεκαετίες. Το Micra έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 1983 και είναι το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που το όνομά του είναι πλέον από τα πιο αναγνωρίσιμα στον κόσμο, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η νέα έκδοση είναι η πέμπτη γενιά του μοντέλου και στοχεύει στην καρδιά της κατηγορίας B-hatchback στην ευρωπαϊκή αγορά. Για τον λόγο αυτό η Nissan μετέφερε την παραγωγή του σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της στο Flins της Γαλλίας, ενώ η κατασκευή του βασίζεται σε μια έκδοση τροποποιημένης πλατφόρμας V της Nissan.
Το νέο Micra είναι μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από τους προκατόχους του και είναι εμπνευσμένο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών της κατηγορίας του, με στόχο να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτή.
Το «κλειδί» της επιτυχίας θα αποτελέσει η σπορτίφ σχεδίαση του αυτοκινήτου, η οποία τοποθετεί το Micra σε μια τολμηρή κατεύθυνση. Η σύγχρονη εμφάνιση και η premium αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με μια υψηλής ποιότητας και αισθητικής καμπίνας, η οποία είναι εμπλουτισμένη με κορυφαία εργονομία, άνετους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό και βεβαίως τεχνολογίες που συναντά κανείς σε ακριβά αυτοκίνητα.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Intelligent Lane Intervention (Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), το Intelligent Around View Monitor (Έξυπνης Πανοραμικής Θέασης) γνωστή από τα crossover της Nissan. Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες και άλλες πολλές, αποτελούν σαφή απόδειξη του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της μάρκας για μηδενικές εκπομπές και μηδενισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων. Επίσης για τους λάτρεις της μουσικής το ηχοσύστημα Bose Personal θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο νέο Micra.
Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τρείς επιλογές κινητήρων μικρού κυβισμού, εκ των οποίων δύο θα είναι βενζίνης και ένας diesel και θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Τέσσερις θα είναι και οι εκδόσεις εξοπλισμού, Energy, Acenta, N-Connecta και Techna.
Το λανσάρισμα του νέου Nissan Micra στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη.