Ποιά χώρα έχει τους πιο ένθερμους οπαδούς της Mustang;

Ποιοι είναι οι πιο φανατικοί με τη Mustang στην Ευρώπη; Γερμανία, Βρετανία ή Βέλγιο; Τα νούμερα δε λένε ψέματα και το αποτέλεσμα μπορεί να μας εκπλήξει.
Ποια χώρα έχει τους πιο φανατικούς της Ford Mustang;

Τις περισσότερες πωλήσεις Ford Mustang στην Ευρώπη έχει η Γερμανία και ακολουθούν από κοντά οι Βρετανοί. Ωστόσο, οι Βέλγοι είναι τελικά οι πιο ένθερμοι οπαδοί του αμερικάνικου muscle car σε όλη την Ευρώπη, αφού αναλογικά με τον πληθυσμό του, το Βέλγιο έχει τους περισσότερους κατόχους από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Πόσες; 1.600 νέες Mustang και αυξάνονται.
Το θρυλικό σπορ αυτοκίνητο στα 51 χρόνια του άρχισε να πωλείται επισήμως μόλις πέρσι στην Ευρώπη. Και ήδη έχουν πουληθεί πάνω από 21.000 νέες Mustang. Από αυτές οι 1.600 ανήκουν σε Βέλγους οδηγούς και αν κάνουμε τους υπολογισμούς ένας στους 4.693 Βέλγους έχουν μια Mustang. Μακράν η υψηλότερη αναλογία από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Στη Γερμανία έχει 7.281 Mustang (1 στους 7.700) και η Βρετανία 4.761 Mustang (1 στους 7.743). Ακολουθεί η Γαλλία με 2.126 πωλήσεις, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Ελβετία και η Τσεχία. Κόκκινο, γκρι και μαύρο είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα μέχρι στιγμής, με το 72% των αγοραστών να επιλέγει την fastback έκδοση και το 64% τον κινητήρα 5.0lt V8. Τα μοντέλα EcoBoost είναι πιο δημοφιλή στη Νότια Ευρώπη.