Ελαττωματικά εξαρτήματα σε εργοστάσιο της Ford

H Ford προκειμένου να διασφαλίσει τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας των αυτοκινήτων της που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Mega Car Planet στη Βαλένθια της Ισπανίας, προχώρησε στην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού συστήματος. Πρόκειται για την τεχνολογία Vision System της Ford, με την οποία ελέγχεται όλη η διαδικασία κατασκευής ενός αυτοκινήτου.
Η Ford πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στη γραμμή παραγωγής των οχημάτων της.
Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια τοποθετούν σκόπιμα και κρυφά ακατάλληλα και ελαττωματικά εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής. Το Vision System τραβά περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες μέσα σε 14 ημέρες και αυτές οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Instagram στην Ευρώπη.
“Ο ρόλος του Vision System είναι κρίσιμος καθώς επιβεβαιώνει την καταλληλότητα των εξαρτημάτων” δήλωσε ο Garciandia, technical specialist, Valencia Engine Vision System, της Ford Ευρώπης. “Το Gremlin Test διασφαλίζει ότι το σύστημα δουλεύει άψογα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ σοβαρό σκοπό. Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη όταν εντοπίζει κάποιο από τα εξαρτήματά μας και κάθε φορά το κάνουμε πιο δύσκολο.
Στη Βαλένθια μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στη γραμμή παραγωγής ελαττωματικά εξαρτήματα κινητήρων, ακατάλληλα τιμόνια, ακόμα και λάθος ταμπλό, ενώ το Gremlin Test έχει επεκταθεί και στα 34 στάδια συναρμολόγησης και η Ford σκέφτεται να το καθιερώσει σ’ όλο τον κόσμο.
Η Ford λανσάρει μια σειρά αυστηρών και ασυνήθιστων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας στο εργοστάσιο όπου ένα νέο όχημα φεύγει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 40 δευτερόλεπτα.
Μεταξύ των άλλων στις διαδικασίες περιλαμβάνονται:
– υπερευαίσθητα μικρόφωνα που καταγράφουν ανοχές κινητήρων
– ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που διασφαλίζει μέσα από ακουστικά test ότι κάθε νέο αυτοκίνητο Focus RS λειτουργεί άψογα
– χρησιμοποιούνται φτερά στρουθοκαμήλου για το ξεσκόνισμα μοντέλων πριν τη βαφή για βελτιωμένη ποιότητα φινιρίσματος
– σύστημα ψηφιακής κάμερας αναγνωρίζει ελαττώματα βαφής (πρωτιά στη βιομηχανία)
– ηχητική δοκιμή οχήματος, όπου ελέγχεται η αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth
– εικονική δοκιμή δρόμου για αξιολόγηση προηγμένων τεχνολογιών οδηγού