Ταλαντούχοι νέοι σχεδιάζουν το Opel του μέλλοντος

Σουδαστές αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν το Opel του μέλλοντος, μέσα σε ένα εντυπωσιακό project που αναδεικνύει κορυφαία ταλέντα από το Πανεπιστήμιο του Πφόρτσχαϊμ.
Το Opel του μέλλοντος έτσι όπως το φαντάστηκε ο Erik Saetre.
Η Opel είχε την περιέργεια να μάθει πώς τα εκκολαπτόμενα ταλέντα από το χώρο της σχεδίασης φαντάζονται τη μάρκα το 2030 και ξεκίνησε ένα project συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Πφόρτσχαϊμ. Οι σπουδαστές του τμήματος “Transportation Design” ανέλαβαν να δημιουργήσουν το Opel Iconic Concept του 2030. Απόδειξη της επιτυχίας αυτού του ασυνήθιστου project υποστήριξης νέων ταλέντων είναι το ότι δύο συμμετέχοντες μπορούν τώρα να μαθητεύσουν δίπλα στους κορυφαίους σχεδιαστές της Opel στο Rüsselsheim.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τα ταλέντα τους σαν μελλοντικοί σχεδιαστές επί ένα εκπαιδευτικό εξάμηνο περίπου. Η ομάδα της Opel με επικεφαλής τον διευθυντή σχεδίασης Friedhelm Engler και τον αρχισχεδιαστή Andrew Dyson παρείχαν συμβουλές και πρακτική υποστήριξη από το πρώτο σχέδιο μέχρι την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδιαστικού πρωτοτύπου. Οι δημιουργίες των Ρώσων σπουδαστών Maya Markova και Roman Zenin ήταν τόσο οραματικές, ώστε και στους δύο χορηγήθηκε μία 6μηνη πρακτική εξάσκηση, που τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν τι ακριβώς σημαίνει να εργάζεσαι σαν σχεδιαστής στο Design Studio της Opel.
Το εσωτερικό του αύριο από τη Ρωσίδα Maya Markova.

Σχέδια του σπουδαστή Roman Zenin.