Η Polestar ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου στο οποίο θα παράγει τα δικά της ηλεκτρικά σπορ μοντέλα, που θα τη διαφοροποιήσουν σα μάρκα κάτω από την ομπρέλα της Volvo. Η σουηδική μάρκα βρίσκεται σε ένα σφιχτό πρόγραμμα εργασιών προετοιμασίας του εργοστασίου παραγωγής στην Κίνα, όπου τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Polestar θα κατασκευάζονται. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως η Volvo ανήκει στους Κινέζους, ασχέτως αν η εταιρία διατηρεί το σκανδιναβικό της χαρακτήρα.

 

Η νέα γραμμή παραγωγής στην Κίνα θα φιλοξενήσει το μοντέλο Polestar 1, ένα plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο, η οποία θα έχει μια δυναμική 500 αυτοκινήτων ανά εβδομάδα. Υπολογίζεται πως το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει κάποια στιγμή στα μέσα του 2018.Ακόμη, να θυμίσουμε πως το Polestar 1 είναι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά σπορ μοντέλα που θα έρθουν στο ξεκίνημα της μάρκας, χωριστά από τη γκάμα της Volvo. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό GT των 600 ίππων, το οποίο αποδίδει 600 ίππους και 1000 Nm ροπής, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα SPA της Volvo.

Περισσότερα για το Polestar 1 αλλά και το πως αυτό θα αλλάξει την αγορά αυτοκινήτου, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο εδώ.