Η PSA αγοράζει την Opel και είναι επίσημο!

Τo PSA Group αγοράζει από τη General Motors την Opel και τη Vauxhall. Τα σχόλια και οι φήμες επιβεβαιώνονται και το μεγαλύτερο deal της χρονιάς στον κλάδο είναι γεγονός!

Η PSA, που ήδη κατέχει τη Citroen και την Peugeot θα πληρώσει περί τα 2,2 δις ευρώ στη GM για την απόκτηση των ευρωπαϊκών της μαρκών, μια κίνηση που αυτομάτως ανεβάζει τους Γάλλους πίσω από τον όμιλο Volkswagen στην αγορά της Ευρώπης. Το “πακέτο” της Opel περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 12 εργοστάσια και το κέντρο εξέλιξης στο Russelsheim. Τι σημαίνει αυτό; Η PSA μεγαλώνει επιθετικά, αποκτά τεχνολογίες και πλατφόρμες που πρακτικά θα μπορεί να εκμεταλλευτεί όπως επιθυμεί σε μελλοντικά της μοντέλα και βεβαίως έχει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην περιβόητη “πίτα” της αγοράς.

Πρακτικά θα ήταν ψέμα να λέγαμε πως δε θα χάσει κανείς τη δουλειά του και πως κανένα εργοστάσιο δε θα κλείσει, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γίνουν αρκετές συγχωνεύσεις προς εξοικονόμηση κόστους. Αν και ο πρόεδρος της PSA, Carlos Tavares, τόνισε πως θα τηρηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους της Opel.

Η εξαγορά ξεκινά άμεσα και οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017.