Τα αγωνιστικά Ford GT40 και Ford GT τώρα και σε LEGO Bricks

Τα αγωνιστικά Ford που κέρδισαν στις 24 ώρες του Le Mans το 1966 και 2016 (στην κατηγορία του το δεύτερο), έρχονται στη γκάμα μοντέλων LEGO Speed Champions, οπότε ας βάλουμε ένα μικρό υστερόγραφο στο γράμμα μας προς τον Άγιο Βασίλη… έστω και αν τελικά θα χρειαστεί να τα περιμένουμε ως το Πάσχα!
Τα δύο νέα μέλη της συλλογής LEGO Speed Champions.
Είναι ένα δώρο 50 ετών που μπορεί να εμπνεύσει σε ένα παιδί την αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το εμβληματικό Ford GT40 και το νέο Ford GT που κέρδισαν στο Le Mans, αποκτούν νέα υπόσταση με τα θρυλικά τουβλάκια της LEGO. Το νέο κιτ LEGO Speed Champions περιλαμβάνει αυτοκίνητα και οδηγούς, μία καρό σημαία και ένα τρόπαιο.
Ο επικεφαλής σχεδίασης των LEGO Speed Champions, Craig Callum, είπε:

Ήταν ένα dream project με πολλή πίεση. Το Ford GT40 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, ενώ το νέο Ford GT είναι απλά απίστευτο. Σχεδιασμένα για παιδιά αλλά και με τους ενήλικες στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ξέρουμε ότι αυτά τα μοντέλα θα περάσουν από ιερά εξέταση για την αυθεντικότητά τους.

Ο Callum, ο οποίος στο ελεύθερο χρόνο του οδηγεί ένα φτιαγμένο Ford Model A και ξεκίνησε σαν σχεδιαστής κανονικών αυτοκινήτων, βοήθησε στη δημιουργία 10 πρωτοτύπων πριν γίνει η τελική επιλογή κάθε μοντέλου. Η κατασκευή βασίζεται σε κλασικά τουβλάκια LEGO και βεβαίως στο video που ακολουθεί μπορούμε να τον δούμε να συναρμολογεί τα νέα μοντέλα:
Τα νέα κιτ 2016 Ford GT και 1966 Ford GT40 θα διατίθεται για παραγγελία στο LEGO.com/shop από την 1η Μαρτίου, 2017, με συνιστώμενη τιμή λιανικής €34,99.