Βραβείο Red Dot στο Skoda Scala

Το νέο Skoda Scala κατέκτησε ένα από τα φετινά βραβεία Red Dot Awards. Είναι ίσως ο μεγαλύτερος θεσμός βραβείων που αναδεικνύουν το σύγχρονο design, σε μία ευρύτατη γκάμα προϊόντων.

Skoda Scala

Ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή του παρουσίαση, το νέο Skoda Scala κατέκτησε την πρώτη του σημαντική διάκριση. Μια κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από 40 διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς, απένειμε στο Scala τον τίτλο Red Dot Award 2019 στην κατηγορία του σχεδιασμού προϊόντος. Είναι η 13η φορά που η Skoda κατακτά αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο.

Tο Scala είναι το πρώτο Skoda παραγωγής που αποκαλύπτει τη νέα, εκφραστική ταυτότητα της μάρκας. Τόσο σε ότι αφορά τον εξωτερικό του σχεδιασμό όσο και αυτόν του εσωτερικού του. Οι ξεκάθαρα διαμορφωμένες επιφάνειες, οι χυτές γραμμές και η εξελιγμένη αεροδυναμική του, καθιστούν την εμφάνισή του νέου χάτσμπακ σύγχρονη και μοντέρνα. Χαρακτηριστικά στοιχεία η κάθετη μάσκα, η δυναμική γραμμή της οροφής και ο σπορ διαχύτης που ολοκληρώνει την εικόνα του πίσω μέρους. Το Scala είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής για την ευρωπαϊκή αγορά που στην 5η του πόρτα δεν υπάρχει το λογότυπο αλλά το πλήρες όνομα της Skoda.

Τα Red Dot Award περιλαμβάνονται στα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως. Στην κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από ειδικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, συνυπάρχουν ανεξάρτητοι σχεδιαστές, ακαδημαϊκοί και ειδικοί δημοσιογράφοι. Αυτή τη χρόνια αξιολόγησαν περίπου 5.500 προϊόντα που συμμετείχαν με κριτήρια το βαθμό καινοτομίας, τη λειτουργικότητα, τη διαχρονική τους εμφάνιση και την επίπτωσή τους στο περιβάλλον.

Περισσότερα για το Skoda Scala:

Το Skoda Scala αποκαλύπτεται!