SEAT και Ducati μαζί στο MotoGP

Η SEAT και η Ducati σύναψαν ετήσια συμφωνία για την συνεργασία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Το 300 ίππων SEAT Leon Cupra, το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής μάρκας, είναι το επίσημο αυτοκίνητο της Ducati στο MotoGP, την οποία αποτελούν ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo από την Ισπανία και ο Andrea Dovizioso από την Ιταλία.
Εκτός από την ανάδειξη του νέου Leon Cupra ως το επίσημο αυτοκίνητο της ομάδας της Ducati, η συμφωνία περιλαμβάνει και την τοποθέτηση του logo της μάρκας στο εμπρός μέρος των μοτοσυκλετών και στις φόρμες των αναβατών. Θυμίζουμε πως η SEAT και η Ducati αποτελούν και οι δύο μέλη του ομίλου Volkswagen, ενώ και οι δύο έχουν μια επιτυχημένη πορεία στους αγώνες. Από το 1970 και με τη καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων της SEAT Sport, η ισπανική μάρκα έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα World Touring Car (2008 και 2009), πάνω από 25 τίτλους ράλι και έχει διοργανώσει με επιτυχία πολλά single-brand πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Ομοίως η Ducati αγωνίζεται στο MotoGP για 14 χρόνια κερδίζοντας 33 αγώνες, καθώς και 24 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike κατακτώντας 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και είναι παρούσα σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Το 2007 η ομάδα κέρδισε το MotoGP World Championship με τον Αυστραλιανό αναβάτη Casey Stoner.
Το MotoGP για το 2017 ξεκινά στις 23 Μαρτίου στο Κατάρ και θα περιλαμβάνει συνολικά 18 αγώνες, σε 15 διαφορετικές χώρες και 4 ηπείρους.