Το Subaru WRX STi “σπάει” τα 7 λεπτά στο Nürburgring

Ο νέος τετράπορτος βασιλιάς του Nürburgring είναι το Subaru WRX STI Type RA NBR Special, το οποίο έσπασε το φράγμα των 7 λεπτών στη φημισμένη πίστα. Με χρόνο 6:57.5 αυτή η ειδική έκδοση του ιαπωνικού sedan είναι αδιαμφισβήτητα ότι καλύτερο έχει φτιάξει η Subaru.
Ας μη γελιόμαστε όμως, αυτός ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Είναι απλά μια επίδειξη δύναμης, αφού το WRX STI Type RA NBR Special σχεδιάστηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο. Είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να τρέξει στο Isle of Man TT, στο Goodwood Festival of Speed (όπου ήταν 3ο ταχύτερο στη γενική κατάταξη) και τώρα στο Nürburgring Nordschleife. Είναι κατασκευασμένο από την Prodrive και κινείται από έναν αγωνιστικών προδιαγραφών 2-λίτρο Boxer κινητήρα με 600 ίππους. Η κίνηση βεβαίως μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς με το σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive της Subaru, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι προδιαγραφών WRC με υδραυλική λειτουργία paddle-shift. 
Και ως γνήσιο αγωνιστικό, έχει full roll-cage και αγωνιστικά slick ελαστικά, ενώ ενσωματώνει σύστημα DRS όπως στη Formula 1, δίνοντας στον οδηγό να αλλάξει τη θέση της πίσω αεροτομής από ένα διακόπτη στο τιμόνι.