Targa Florio 2017: από την Taormina στην Cefalù

Ο πρώτος γύρος του Targa Florio 2017 ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, 21 Απριλίου, από την κωμόπολη της Taormina. Η Giulia GTA, από τη συλλογή του Museo Storico της Alfa Romeo – La Macchina del Tempo, στο Arese, τράβηξε τα βλέμματα των θεατών. Στην καμπίνα της, δύο σημαντικές προσωπικότητες: ο Fabrizio Curci, επικεφαλής της Alfa Romeo στην περιοχή της EMEA, και ο Giorgio Sivocci, εγγονός του θρυλικού Ugo Sivocci που κέρδισε στο Targa Florio το 1923 στο τιμόνι της Alfa Romeo RL. Ο Ugo Sivocci είναι επίσης ο πρώτος που υιοθέτησε το θρυλικό σύμβολο του τετράφυλλου τριφυλλιού σε αυτοκίνητο της Alfa Romeo. Ήταν ακριβώς στον αγώνα του Targa Florio το 1923 που στη μάσκα του αυτοκινήτου δέσποζε ένα λευκό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεχώριζε ένα πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι. Ο απόλυτος θρίαμβος του Sivocci σε αυτόν τον αγώνα έπεισε όλους εκείνους που αμφέβαλλαν για το πόσο αποτελεσματικό και τυχερό ήταν αυτό το «γούρι».

Tο σιρκουί του Madonie

Αυτόν τον ιδιαίτερα δροσερό Απρίλιο, η Σικελία προσφέρει καταπληκτικά πράσινα τοπία κατά μήκος του σιρκουί του Madonie, στους στενούς δρόμους όπου διεξαγόταν πάντα το Targa Florio. Ήταν αυτό ακριβώς το έντονο ανάγλυφο της περιοχής που χάρισε από την αρχή στον αγώνα ένα εμβληματικό status. Οι πάνω από 100 προηγούμενοι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς γύρους, οι διαδρομές των οποίων είχαν διαφορετικό μήκος και περνούσαν από μέρη που αποτελούν πλέον τη «συμβολική καρδιά» του Targa Florio. Συνολικά 305 χιλιόμετρα γεμάτα αδρεναλίνη. Τα τοπία που μπορεί να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα είναι πραγματικά εκπληκτικά, από τη μία η πολυσύχναστη παραλία και από την άλλη η ηρεμία του πάρκου του Madonie. Αυτές τις λίγες μέρες του αγώνα την ησυχία των βουνών έσπασε ο ήχος των κινητήρων. Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα twin-cam της Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale.

Μαγευτική ομορφιά στον τελευταίο γύρο του αγώνα

Ο τελευταίος γύρος του Targa Florio 2017 περνάει μέσα από συμβολικές τοποθεσίες της Σικελίας, που αποπνέουν μια ξεχωριστή ομορφιά. Το Monreale, η περιοχή όπου ξεκουράζονταν οι Νορμανδοί βασιλιάδες κατά τη διάρκεια των πολέμων, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα κατευθύνονται στη Segesta, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από το Alcamo και το Castellammare del Golfo. Τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Περιλαμβάνει ένα θέατρο στην κορυφή ενός λόφου και έναν θαυμάσια διατηρημένο ναό. Η υπέροχη θέα της θάλασσας και οι κυματιστοί λόφοι που φαίνονται σε απόσταση, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Alfa Romeo ON AIR

Το Targa Florio ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των ιστορικών αυτοκινήτων στο Παλέρμο, μετά από τέσσερις συναρπαστικές ημέρες που κάλυψε η νέα κινητή μονάδα Alfa Romeo ON AIR. Ένα ειδικό media team παρακολούθησε κάθε βήμα του αγώνα, καλύπτοντας τις ανθρώπινες και πολιτιστικές πτυχές του και συγκεντρώνοντας τις απόψεις των συμμετεχόντων και των θαυμαστών του που δίνουν στη διοργάνωση τη μοναδική ζεστασιά της. Αυτή η μοναδική ζεστασιά είναι και το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας του που κρατά περισσότερο από έναν αιώνα. “Συνεχίστε το έργο μου, το οποίο δημιούργησα για να αναμετρηθούμε με τον χρόνο”: αυτή ήταν η επιθυμία του Vincenzo Florio, μια επιθυμία που γίνεται πραγματικότητα κάθε χρόνο. Η παρουσία των εντυπωσιακών ιστορικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo, που ήταν επίσημος χορηγός του 101ου Targa Florio, αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη επιβεβαίωση του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της FCA για τα κλασικά αυτοκίνητα και για τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την αγωνιστική παράδοση των εταιρειών της.